Vanuit diverse pijlers en werkgroepen wordt er hard gewerkt aan allerlei projecten om techniek in de regio Zuidoost-Brabant aantrekkelijker te maken voor jongeren.


Via deze online nieuwsbrief houden we jou als deelnemer graag op de hoogte van alle ontwikkelingen. Stuur deze nieuwsbrief gerust door aan je collega’s. Zo krijgen zij ook meer beeld bij alles wat er vanuit Sterk Techniekonderwijs Zuidoost-Brabant op stapel staat.


Als ik deze eerste uitgave lees dan voel ik me trots! Trots op alle mooie samenwerkingen die al zijn ontstaan. Trots op het enthousiasme van de deelnemers. Samen gaan we ervoor!


Ik  wens je veel leesplezier!


Namens de stuurgroep Sterk Techniekonderwijs Zuidoost-Brabant,


Edward de Gier

rector Were Di

ASML en Sondervick leren van elkaar via First Lego League team 

De First Lego League is een typisch voorbeeld van een goede manier om techniek naar jongeren toe te brengen. En op het Sondervick College ook een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.  

Lees meer »

Jet-Net & TechNet Loket koppelt leerlingen en bedrijven

Sterk Techniekonderwijs Zuidoost-Brabant gaat werken met het Jet-Net & TechNet Loket; een database waarin bedrijven en leerlingen bij elkaar worden gebracht voor stageplekken, gastlessen, bedrijfsbezoeken en buitenschools leren. 

Lees meer »

Dromen over duurzaamheid en kippenvelmomentjes

Jasper Prins en Marc Mantz van het Sondervick College hebben een droom die ze zelf gaan waarmaken. In deze droom werken leerlingen van alle niveaus samen aan een project, waarbij ze een dilemma voor bedrijven op het gebied van energietransitie oplossen.   

Lees meer »

Fietsbattle voor techniekpromotie 

De leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Veldhovense basisschool Dick Bruna en de Valkenswaardse basisschool De Dorenhagen boffen. Zij mogen als allereersten meedoen aan een pilot; een fietsbattle van Sterk Techniekonderwijs Zuidoost-Brabant. 

Lees meer »
 

Website

Op onze website vind je een overzicht van alle participanten.

Naar de website

Linkedin

Meteen op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons op Linkedin!

Naar Linkedin
 
Sterk Techniekonderwijs Zuidoost-Brabant

info@stozuidoostbrabant.nl
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex