Neerlintersesteenweg afgesloten door werken

De gemeente maakt werk van de losliggende betonvakken in de Neerlintersesteenweg in Hoeleden (Kortenaken). Deze betonvakken zullen opgeperst worden. Om de hinder voor de inwoners te beperken, worden er tegelijk ook rioleringswerken uitgevoerd. Voor het uitvoeren van deze werken zal de Neerlintersesteenweg gedeeltelijk afgesloten worden van maandag 26 tot en met vrijdag 30 oktober. Er wordt voor het gemotoriseerd verkeer een omleiding voorzien via de Lindestraat en de Vaanstraat.

“Een 10-tal jaar geleden werd een gedeelte van de Neerlintersesteenweg vernieuwd maar we stellen vast dat de betonvakken los komen te liggen,” geeft schepen van Openbare Werken Kristof Mollu aan. “Als gemeentebestuur hebben we stappen ondernomen om een structurele oplossing te voorzien. In afwachting daarvan – en om de overlast voor de omwonenden te beperken – zal een aannemer in de week van 26 oktober in opdracht van de gemeente de losliggende betonvakken ter hoogte van de Grootveldstraat op de Neerlintersesteenweg oppersen. Er worden enkele gaten in de betonplaat geboord zodat de holle ruimte eronder opgevuld kan worden en de betonplaat terug op niveau wordt gebracht. Nadien zal een andere aannemer de voegen en barsten opvullen om verdere schade te voorkomen.”

Deze werken worden gecombineerd met een rioleringswerk op de Neerlintersesteenweg. “Voor een aansluiting van enkele woonkavels op het rioolstelsel moest de Neerlintersesteenweg tussen de Lindestraat en het centrum van Hoeleden sowieso gedurende één week worden afgesloten. Om de hinder te beperken worden beide werken gecombineerd” besluit schepen Mollu. Er wordt een omleiding voorzien via de Lindestraat en Vaanstraat. De begraafplaats van Hoeleden blijft via het centrum van Hoeleden langs de Zandbergstraat bereikbaar.

Meer info: Technische dienst - 011 58 62 77 - technischedienst@kortenaken.be

Kristof Mollu, schepen van Openbare Werken - kristof.mollu@kortenaken.be

Download foto

 
www.kortenaken.be
Dorpsplein 35 - 3470 Kortenaken
011 58 62 62 - informatie@kortenaken.be
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex