Wegenwerken in Kortenaken

Onlangs riep Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters op om wegenwerken zoveel als mogelijk te laten doorgaan vermits het nu rustig is op de weg. Ook in Kortenaken trachten we de noodzakelijke wegenwerken verder te zetten of aan te vatten. 

 

Schepen van Openbare werken Kristof Mollu aan: “Helaas zijn we voor verschillende wegenwerken afhankelijk van aannemers die de werken uitvoeren. Vermits de asfaltcentrales nu gesloten zijn, kunnen er momenteel bijvoorbeeld geen asfaltwerken uitgevoerd of opgestart worden. Ook onze aannemer die betonvakken voor de gemeente herstelt, heeft zijn werkzaamheden omwille van de maatregelen i.k.v. de coronacrisis stopgezet. Dit zorgt ervoor dat de afwerking van bijvoorbeeld de Doddelbelstraat in Kersbeek helaas nog wat langer zal duren terwijl hier al vertraging was opgelopen. Verder zullen er ook weinig nieuwe wegenwerken opgestart kunnen worden en lopen geplande wegenwerken vertraging op vermits er geen bewonersvergaderingen kunnen plaatsvinden."


Werken in eigen beheer


"Waar mogelijk en waar onze gemeentearbeiders op een veilige manier kunnen werken, worden werken aan het openbaar domein uitgevoerd. Aan het gemeentehuis is het nu zeer rustig en daarom het ideale moment om het voetpad te vernieuwen. Verder starten we binnenkort ook met de aanleg van een nieuw voetpad in Waanrode Dorp. De technische dienst en de groendienst blijft het openbaar domein verzorgen en zorgt ervoor dat alles er netjes bij ligt,” besluit schepen Mollu. Meer info: Dienst Openbare Werken - openbarewerken@kortenaken.be

Kristof Mollu, schepen van Openbare werken - kristof.mollu@kortenaken.be

Afbeelding kan je hier downloaden


 
www.kortenaken.be
Dorpsplein 35 - 3470 Kortenaken
011 58 62 62 - informatie@kortenaken.be
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex