Kortenaken ondersteunt verenigingen in moeilijke tijden

De coronacrisis treft helaas ook de Kortenaakse verenigingen. Activiteiten werden afgelast en de werking werd stilgelegd. Nu het verenigingsleven voorzichtig weer op gang komt, wil de gemeente Kortenaken de lokale verenigingen volop ondersteunen. 

 

  

Noodfonds voor extra steun


Schepen van Jeugd en Cultuur, Griet Vandewijngaerden: "Lokale besturen krijgen vanuit de overheid extra middelen voor de ondersteuning van de vrijetijdssector. Samen met onze vrijetijdsdiensten werkten we een aantal acties uit om de middelen uit dit noodfonds optimaal in te zetten voor het vereningsleven in onze gemeente."


Zo voorziet de gemeente Kortenaken alle vrijetijdsaccomodaties van automatische zeepdispensers en papieren handdoekhouders. Deze structurele aanpassingen zorgen ervoor dat de gebruikers van de gemeentelijke zalen, maar ook deze van de kantines van de honden- en voetbalclubs en jeugdlokalen op een veilige manier hun handen kunnen wassen. Organisatoren van eenmalige evenementen of activiteiten op locatie kunnen gratis alcoholgeldispensers ontlenen via de gemeentelijke uitleendienst. 


"Verenigingen die financiële schade hebben geleden, kunnen via het noodfonds bovendien rekenen op een bijdrage. Hiervoor vulden zij een impactmeting in zodat de verdeling van deze middelen op een evenredige manier kan gebeuren," aldus schepen Vandewijngaerden. Verminderd tarief voor het gemeenschapscentrum


Afstand houden is nog steeds van levensbelang. Uitwijken naar een grotere, meestal duurdere locatie is vaak aangewezen. Om de kosten binnen de perken te houden en de verenigingen wat ademruimte te geven, krijgen erkende Kortenaakse verenigingen een korting van 50% op de gebruikstarieven van de zalen. Deze korting is geldig voor het gebruik van alle gemeentelijke zalen, uitgezonderd de sporthal, voor de periode van 1 september 2020 tot en met 30 juni 2021. Voor verenigingen met een eigen accommodatie komt de gemeente tussen in de helft van hun kadastraal inkomen van 2020.


"We moeten met z'n allen nog steeds de veiligheidsvoorschriften blijven volgen. Anderzijds leeft er bij onze inwoners de nood aan sociaal contact en een nuttige vrijetijdsbesteding. We hopen met deze steunmaatregelen onze verenigingen de kans te geven om hun werking op de meest veilige manier te blijven organiseren en zo bij te dragen aan een gezond én gelukkig Kortenaken," besluit burgemeester Stefaan Devos. Meer info: Dienst Vrije Tijd - 011 58 62 78 - vrijetijd@kortenaken.be 
www.kortenaken.be
Dorpsplein 35 - 3470 Kortenaken
011 58 62 62 - informatie@kortenaken.be
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex