Sinterklaas verrast brave kindjes in Kortenaken

Sinterklaas en zijn pieten verrasten de brave kinderen van Kortenaken op 5 december. Hij sprak de kinderen toe in een videoboodschap en verstopte pakjes. Ook de kinderen van het OCMW in Kortenaken is hij niet vergeten. Zij kregen thuis coronaproof een pakketje bezorgd.

Ga naar website >>

"We vonden dat alle kinderen van Kortenaken dit jaar hun uiterste best gedaan hebben en heel braaf geweest zijn. Daarom hebben we Sinterklaas gebeld en gevraagd of hij en zijn helpers in Kortenaken de kinderen een pakje kon bezorgen," vertelt Schepen van Jeugd, Griet Vandewijngaerden. "Sinterklaas vond blijkbaar ook dat er brave kindjes in Kortenaken wonen. Op zaterdagochtend heeft hij via onze website en Facebookpagina een videoboodschap verspreid. Daarin waren de Pieten te zien die op de mooiste plekken van Kortenaken pakjes verstopten. Kinderen moesten op die plaatsen op zoek gaan naar een groot pakje. In dat pak zat voor elk kindje wat lekkers. Doorheen de dag is op sommige locaties de grote doos helaas verdwenen maar de Sint zorgde snel voor een oplossing waardoor alle Kortenaakse kinderen een leuke dag hebben gehad."

"Sinterklaas is ook de kinderen van het OCMW van Kortenaken niet vergeten. In plaats van het grote Sinterklaasfeest dat de Pieten jaarlijks organiseren, kregen alle kinderen thuis een pakje bezorgd. Hiervoor kreeg Sinterklaas hulp van de maatschappelijk werkers van het OCMW. Zij zijn druk in de weer geweest om al het speelgoed in te pakken en te bezorgen. Volgend jaar nodigen we Sinterklaas en zijn Pietenbende opnieuw uit in Kortenaken en dan maken we er een spetterend feest van," aldus Schepen van Welzijn, Michel Vander Velpen.

Meer info: Dienst Vrije Tijd, vrijetijd@kortenaken.be, 011 58 62 62
Sociale Dienst, socialedienst@kortenaken.be, 011 77 29 45

Schepen van Jeugd, Griet Vandewijngaerden, griet.vandewijngaerden@kortenaken.be
Schepen van Welzijn, Michel Vander Velpen, michel.vandervelpen@kortenaken.be

Download foto

 
www.kortenaken.be
Dorpsplein 35 - 3470 Kortenaken
011 58 62 62 - informatie@kortenaken.be
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex