Gemeente Kortenaken zet in op toegankelijkheid kerkhoven 

De toegankelijkheid van de kerkhoven in Kersbeek en Miskom is al langer een knelpunt voor inwoners die minder mobiel zijn. De toegankelijkheid kwam in het gedrang na de verkoop door de kerkraad van de pastorij in Kersbeek en het oude parochiecentrum in Miskom. Omdat het Allerheiligenweekend voor de deur staat, heeft de gemeente Kortenaken voor een oplossing gezorgd. 

“Als oplossing op korte termijn hebben we een overeenkomst met de nieuwe eigenaars om tijdens het Allerheiligenweekend de bezoekers van de kerkhoven over hun eigendom te laten passeren. Zo kunnen ook minder mobiele inwoners de kerkhoven bereiken. De route zal ter plaatse aangeduid worden met bordjes,” aldus Schepen van Toegankelijkheid, Niels Willems. “Daarnaast gaan we de volgende maanden werken aan een definitieve oplossing. Voor Kersbeek zal dit een toegangsweg zijn onder de helling die naast de oprit van de pastorij loopt. In Miskom wordt nog door de ontwerpers bekeken hoe de toegankelijkheid het best verbeterd wordt.”

Tot slot wil de gemeente Kortenaken de algemene mondmaskerplicht nog eens extra onder de aandacht brengen. Op alle kerkhoven en begraafplaatsen is het verplicht een mondmasker te dragen. Hiervoor werden ook de nodige symbolen aangebracht. 

Meer info: Niels Willems, Schepen van Toegankelijkheid, niels.willems@kortenaken.be 

Download foto

 
www.kortenaken.be
Dorpsplein 35 - 3470 Kortenaken
011 58 62 62 - informatie@kortenaken.be
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex