Afval door waterschade gratis naar containerpark Kortenaken

Ook het containerpark in Kortenaken bleef niet gespaard van de waterellende. Omwille van de opkuiswerken zal het park op vrijdag 16 en zaterdag 17 juli gesloten blijven. Op maandag en dinsdag kunnen inwoners uitzonderlijk terecht met afval ten gevolge van waterschade en dit volledig gratis.

 

Burgemeester, Stefaan Devos: "Ook in het recyclagepark stond het water tientallen centimeters hoog. Dit veroorzaakte onder andere schade aan het toegangssysteem. Zowel vandaag als morgen is er nog heel wat opkuiswerk nodig. Onze prioriteiten liggen nu bij het bijstaan van onze inwoners die hulp nodig hebben en het vrijmaken van de rijweg. Daarom zijn we genoodzaakt om de deuren zowel vandaag als morgen nog gesloten te houden. Toch willen we onze getroffen burgers de kans geven om zo snel mogelijk hun afval ten gevolge van waterschade, kwijt te geraken. Daarom openen we uitzonderlijk op maandag en dinsdag voor hen gratis de deuren."


Het containerpark zal open zijn op maandag 19 en dinsdag 20 juli van 13 tot 17 uur, vooral voor de burgers die waterschade hebben ondervonden. Zij kunnen bovendien het afval ten gevolge van de waterschade gratis aanbieden op het containerpark. Aan andere bezoekers wordt gevraagd om hun bezoek uit te stellen tot een later moment. 


"Wij rekenen op de burgerzin en verantwoordelijkheid van onze inwoners om voorrang te geven aan de getroffenen. Onze parkwachters zullen er ook op toezien dat alles vlot verloopt zoals voorzien," besluit burgemeester Devos. Meer info

Dienst Milieu, Erwin Thomas - milieu@kortenaken.be - 0496 12 07 74

Stefaan Devos, burgemeester - stefaan.devos@kortenaken.be - 0478 23 44 82

Download hier de foto


 
www.kortenaken.be
Dorpsplein 35 - 3470 Kortenaken
011 58 62 62 - informatie@kortenaken.be
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex