De Lijn zet extra versterkingsritten in voor schoolbussen in Kortenaken

Sinds begin september worden er in Vlaanderen en in Kortenaken op verschillende (school)lijnen versterkingsritten ingezet. Op vraag van het gemeentebestuur van Kortenaken worden er in onze gemeente nog bijkomende versterkingsritten ingezet om de veiligheid van de schoolkinderen na de herfstvakantie te garanderen.

“Vanuit de gemeente Kortenaken hebben we in de zomervakantie en bij de start van het schooljaar meermaals contact opgenomen met De Lijn om dit probleem aan te kaarten. Begin oktober werd voor bepaalde buslijnen in heel Vlaanderen en ook in Kortenaken reeds een oplossing gevonden. De Vlaamse overheid heeft middelen ter beschikking gesteld om met autocars achter de normale bussen van De Lijn te rijden. Zo is er meer capaciteit om schoolgaande kinderen veilig te vervoeren,” geeft schepen van mobiliteit Kristof Mollu aan.

 “Omdat dit grote financiële gevolgen heeft voor De Lijn werden enkel de drukste lijnen bediend met zo’n versterkingsrit. In Kortenaken ging het om de lijnen 565, 566 en 568 van en naar Herk-de-Stad en lijn 22 van en naar Tienen. We bleven echter meldingen krijgen dat er nog een grote drukte was op sommige schoollijnen. Daarom zijn we opnieuw in overleg gegaan met De Lijn en worden er op onze vraag bijkomende versterkingsritten ingelegd. Zo zullen lijn 22 en lijn 420 van en naar Diest en lijn 560 van en naar Zoutleeuw zowel ’s morgens als ’s avonds worden ontdubbeld. De extra bussen zullen na de herfstvakantie worden ingezet is ons verzekerd. We zijn dan ook tevreden dat men op onze vraag ingaat en het schoolvervoer veilig kan verlopen,” besluit schepen van mobiliteit, Kristof Mollu.

Meer info: Kristof Mollu, schepen van Mobiliteit, kristof.mollu@kortenaken.be

 
www.kortenaken.be
Dorpsplein 35 - 3470 Kortenaken
011 58 62 62 - informatie@kortenaken.be
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex