Dienst Vrije Tijd opent het trainingscentrum van de paashaas in het Heibos 

Op zaterdag 3 april tovert de dienst Vrije Tijd van de gemeente Kortenaken het Heibos in Hoeleden om tot het ‘Eibos’. Langs een wandelroute worden er verschillende stopplaatsen voorzien waar kinderen onder andere kunnen wortelwerpen en een paashaasrace kunnen doen.

“Kinderen zien veel van hun hobby’s wegvallen door de coronamaatregelen. Omdat we als gemeente hen niet in de steek willen laten, hebben we gezorgd voor een coronaproof evenement. Op 3 april zal de dienst Vrije Tijd het trainingscentrum van de paashaas openen in het Heibos in Hoeleden. Daar kunnen kinderen met hun gezin verschillende paasactiviteiten doen,” legt Schepen van Jeugd, Griet Vandewijngaerden uit.

“Concreet zullen er twee routes voorzien worden. De eerste route is ongeveer 1,5 kilometer en is bedoeld voor de allerkleinsten. De grotere kinderen kunnen de wandeling nog uitbreiden naar 4 kilometer. Er worden vijf stopplaatsen voorzien waar kinderen activiteiten kunnen doen: drie activiteiten op de korte route en 2 extra stopplaatsen op de lange route,” vult Liesbeth Andries van de Dienst Vrije Tijd verder aan.

“Daarnaast houden we ook rekening met de coronamaatregelen. Gezinnen moeten op voorhand een tijdslot reserveren. We laten maar één gezin per tien minuten toe zodat er geen gezinnen gemengd worden. De inschrijvingen zijn dus beperkt. Inschrijven kan vanaf maandag 1 maart op de website www.kortenaken.be. Het inschrijvingsgeld bedraagt € 2 per kind, volwassenen mogen gratis mee,” besluit Schepen van Jeugd, Griet Vandewijngaerden.

Meer info: Dienst Vrije Tijd, vrijetijd@kortenaken.be, 011 58 62 62

Griet Vandewijngaerden, Schepen van Jeugd, griet.vandewijngaerden@kortenaken.be

Download foto

 
www.kortenaken.be
Dorpsplein 35 - 3470 Kortenaken
011 58 62 62 - informatie@kortenaken.be
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex