Vanaf 14 juli is asbestcement weer toegelaten op recyclagepark

Het aanleveren van asbestcement was omwille van de coronarichtlijnen 17 weken lang niet niet mogelijk op alle Vlaamse recyclageparken maar wordt vanaf 14 juli opnieuw toegelaten.

In Kortenaken zal het asbest in het begin niet ingezameld worden tijdens de normale openingsuren van het recyclagepark maar gebeurt de inzameling in juli en begin augustus op enkele specifieke dagen. “Om voldoende capaciteit te kunnen voorzien op het recyclagepark en om het aangeleverde asbest op een veilige manier te kunnen aanvaarden, voorzien we 3 extra openingsdagen enkel en alleen voor het aanleveren van asbestcement" aldus schepen van Milieu Griet Vandewijngaerden. Asbestcement aanleveren kan in Kortenaken op dinsdag 14 en 28 juli en dinsdag 4 augustus tussen 12u00 en 19u30.


Deze week kunnen inwoners uit Kortenaken – tijdens de normale openingsuren – al terecht op het recyclagepark voor het afhalen van  1m³ zakken en grotere plaatzakken. Het ter plaatse aanleveren van asbest kan enkel en alleen door het ter plaatse te deponeren in zakken, de container blijft voorlopig gesloten.


Tijdens de gewone openingsuren kunnen inwoners op het recyclagepark terecht voor alle andere afvalfracties. “Er zal door de parkwachters geen bediening meer zijn aan de toegangszuil. We vragen de bezoekers de voorziene handgel te gebruiken, een mondmasker te dragen en voldoende afstand te bewaren” besluit de schepen.

Meer info: Milieudienst - 011 58 62 77 - milieu@kortenaken.be

Griet Vandewijngaerden, schepen van Milieu - griet.vandewijngaerden@kortenaken.be

 Download hier de foto

 
www.kortenaken.be
Dorpsplein 35 - 3470 Kortenaken
011 58 62 62 - informatie@kortenaken.be
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex