Gemeente Kortenaken lanceert Kortenaken Cadeaubon

In Kortenaken zijn heel wat succesvolle lokale ondernemers. Om de lokale economie te steunen, lanceert de gemeente Kortenaken op 1 december de Kortenaken Cadeaubon. 

Bekijk website »

"De laatste jaren is het steeds populairder geworden om lokaal te kopen. Consumenten zien het belang van streekproducten en de korte keten in. Omdat er in onze gemeente veel succesvolle ondernemers zijn, wilden we als gemeente ook ons steentje bijdragen om de lokale economie te steunen. Tijdens de coronacrisis is dit nog belangrijker dan anders. Daarom lanceren we op 1 december de Kortenaken Cadeaubon," zegt Schepen van Lokale Economie, Niels Willems. "Inwoners kunnen elkaar deze bon geven en ook de gemeente Kortenaken zal, in plaats van de gewone cheques die nu gegeven worden, Kortenaken Cadeaubonnen schenken aan onder andere jubilarissen, laureaten en personeel. Zo laten we als gemeente geld terugvloeien naar onze lokale economie." 


"Inwoners kunnen de Kortenaken Cadeaubon online via onze website of aan het onthaal van het gemeentehuis kopen. Het bedrag van de cadeaubon kan vrij gekozen worden, te beginnen vanaf 10 euro. Op de bon staat een unieke QR-code die ondernemers kunnen scannen. Het bedrag van de aankoop gaat dan van de waarde van de bon af. Het bedrag kan dus in één keer of in meerdere keren en bij verschillende ondernemers gespendeerd worden. Alle deelnemende ondernemers zijn terug te vinden op onze website," legt verantwoordelijke voor de dienst Lokale Economie, Jasmine Stoffels uit. 


"Daarnaast is het ook voor de ondernemers een gebruiksvriendelijk systeem. Zij moeten een profiel aanmaken in de online shop. Met hun smartphone of laptop kunnen ze de QR-code van de klanten scannen. Op hun eigen portaal kunnen ze dan zien hoeveel inkomsten ze gegenereerd hebben met de Kortenaken Cadeaubon. Daarnaast krijgen de lokale ondernemers van de gemeente Kortenaken ook een wobbler om aan de kassa te hangen en een raamsticker. Zo weten inwoners waar ze kunnen betalen met hun Kortenaken Cadeaubon," vult Schepen van Lokale Economie, Niels Willems verder aan.

Meer info: Dienst Lokale Economie, economie@kortenaken.be, 011 58 62 62

Niels Willems, Schepen van Lokale Economie, niels.willems@kortenaken.be

Download foto

 
www.kortenaken.be
Dorpsplein 35 - 3470 Kortenaken
011 58 62 62 - informatie@kortenaken.be
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex