Bibliotheek wordt afhaalbib

Uit veiligheidsoverwegingen voor de inwoners en de bezoekers van de bibliotheek, blijft de bibliotheek van Kortenaken gesloten. De gemeente kreeg echter de vraag om de bib toch open te houden omdat er veel kinderen en volwassenen momenteel thuis zijn.

 

“Het volledig openen van de bibliotheek is omwille van gezondheidsredenen niet mogelijk” geeft bevoegd schepen Griet Vandewijngaerden aan. “Daarom wordt er vanaf maandag gestart met een ‘afhaalbib’. Dit houdt in dat de leeszaal e.d. gesloten blijft, maar dat vooraf besteld materiaal zoals boeken, CD’s, DVD’s, … op een afgesproken moment op maandag, woensdag en vrijdag afgehaald kan worden. Het materiaal wordt aan de deur van de bibliotheek gezet of bij slecht weer in de inkomhal. Nadien kan men de boeken en het andere materiaal inleveren via de inleverbox en wordt alles ontsmet.”


Dit aanbod geldt enkel voor inwoners van Kortenaken en boeken moeten vooraf gereserveerd worden via mail (bibliotheek@kortenaken.be) of telefonisch via 011 59 75 18 (ma - woe - vrij van 9 tot 12 uur). Het aanbod is online raadpleegbaar via kortenaken.bibliotheek.be. De termijn voor nieuwe uitleen en reeds uitgeleende materialen wordt verlengd tot half mei, met een beperking van 5 boeken per kaart.



Meer info: Bibliotheek Kortenaken - 011 59 75 18 - bibliotheek@kortenaken.be

Griet Vandewijngaerden, schepen van Bibliotheek - griet.vandewijngaerden@kortenaken.be

 
www.kortenaken.be
Dorpsplein 35 - 3470 Kortenaken
011 58 62 62 - informatie@kortenaken.be
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex