Eenrichtingsverkeer naar Lier

     NIEUWSBRIEF

     VERNIEUWING AARSCHOTSESTEENWEG (N10)

     Donderdag 25 april 2024

Met deze nieuwsbrief houdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) je graag op de hoogte over de vernieuwing van de Aarschotsesteenweg tussen Lier en Koningshooikt.

 

Start werken op maandag 6 mei 

Op maandag 6 mei 2024 starten de riolerings- en wegenwerken op de Aarschotsesteenweg (N10). De aannemer begint aan de oneven kant, vanaf huisnummer 173 tot en met huisnummer 141. Bij gunstige werf- en weersomstandigheden zijn de werken in deze zone klaar tegen het bouwverlof (midden juli). De volledige heraanleg gebeurt in acht fases. Als alles vlot verloopt, beschikt de Aarschotsesteenweg tegen het zomers bouwverlof van 2025 over spiksplinternieuwe en veilige fietspaden. In deze nieuwsbrief lees je meer over fase één en de bijhorende verkeerssituatie vanaf 6 mei.

Faseringsplan werken Aarschotsesteenweg (N10) © AWV 

 

Verkeerssituatie tijdens werken N10 Aartschotsesteenweg. © AWV

Eenrichtingsverkeer naar Lier

Langs de werken wordt de rijweg tijdelijk een fietsstraat. Fietsers rijden dus mee met het gemotoriseerd verkeer naar Lier. Richting Koningshooikt kan je het bestaande fietspad gebruiken. Voor fietsers blijft de Slenderstraat bereikbaar. 


Lokaal verkeer kan langs de werken enkel richting Lier rijden en dat aan 30 km/u en achter het fietsverkeer. Vanuit Lier naar Koningshooikt rijdt verkeer via de Berlaarsesteenweg en Spreet. De Slenderstraat zal doodlopen op de Aarschotsesteenweg. Waar niet gewerkt wordt, is plaatselijk dubbelrichtingsverkeer mogelijk.

Doorgaand en zwaar verkeer volgen een omleiding via de R16, Waversesteenweg en Oude Liersebaan (N108), Mechelsebaan (N14), R6 en Mechelbaan (N15).

Verkeerssituatie voor doorgaand en zwaar verkeer. © AWV

Openbaar vervoer kan in twee richtingen door de werfzone (aan de hand van beurtelings verkeer met verkeerslichten).

Lees de actuele hinder
 

Blijf op de hoogte!

Surf naar de projectpagina voor alle details over het project. De meest recente verkeersinfo vind je onder actuele hinder.

Ga naar actuele hinder

Vragen? Contacteer ons

Bel de omgevingsmanager op 0468 03 53 84 (maa-vri van 09.00 tot 17.00 uur) of mail bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be.

Mail de omgevingsmanager
 
Dit is een officiële nieuwsbrief van de Vlaamse overheid.

Deze e-mail werd gestuurd naar:

j*******@s*********m


Agentschap Wegen en Verkeer

Koning Albert II-laan 20 (bus 4) 1000 Brussel

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex