Wil jij poseren voor een kunstwerk? - Vind een job met interesse voor kunst of onderwijs

MIS DE LEZING VAN JOKE HANSEN NIET
vrijdag 17 november 2023 - 15u30

Het werk van Joke Hansen (°1979) is één grote verzameling vraagstukken over het hoe en wat van de schilderkunst. Zij tast de grenzen van het medium af op het vlak van vorm, drager en verf. Zo kwam ze ook tot cut outs en shaped canvases en het betrekken van de ruimte bij het beeld. Joke onderzoekt verschillende manieren van verftoepassing, kleurgebruik en kleurcombinaties.

KOOP ticket »

ONTDEK ONZE LEERKRACHTEN

Anouk Van Offenwert

CC Zwaneberg, Heist-op-den-Berg (B)


In de tentoonstelling 'Par hazard' kan je het werk van leerkracht Schilderkunst, Anouk Van Offenwert, ontdekken. De tentoonstelling verenigt werk van Ann Grillet, Hilde Overbergh, Sien Godderis en Anouk Van Offenwert waarbij toeval in het schilderproces veel maakplezier en subtiele schoonheden oplevert. Anouk toont onder andere een nieuwe reeks tekeningen ‘Places’ en vier schilderijen, op ruw linnen, uit de reeks ‘Oogbeelden’. Haar reis naar het zonnige en kleurrijke Mexico vormde de inspiratie voor deze nieuwe reeks tekeningen en schilderijen.

Tot 12 november 2023 »
 

Veerle Stevens

Cultuurhuis de Warande, Turnhout (B)


Leerkracht Tekenkunst, Veerle Stevens, neemt deel aan de groepstentoonstelling 'Zandgrond', waarin de thema’s van Jakob Smits in relatie worden gebracht met hedendaags kunst.  Uit haar nieuwe reeks '4Free' zijn enkele werken geselecteerd.

Tot 10 december 2023 »
 

Goele De Bruyn

mudel, Deinze (B)


Curator Trees De Mits onderzoekt in de tentoonstelling 'A pro pot III', hoe hedendaagse kunstenaars eenvoudige voorwerpen zoals potten en vazen uit hun context halen en er, over de disciplines heen, poëtische, reflecterende en geëngageerde kunst mee maken.

Twee werken van Goele De Bruyn, leerkracht Schilderkunstwerden mee geselecteerd.

Tot 21 januari 2024 »

TOON OOK JOUW WERK

Kunstwedstrijd: klein sculptuur

Sinds 1994 organiseert de Cultuurraad in samenwerking met Cultuurcentrum Zwaneberg en met de steun van sponsors jaarlijks een kunstwedstrijd. De laatste jaren verwierf de wedstrijd een nationale bekendheid met een zekere uitstraling. Altijd zijn er geselecteerden afkomstig uit de regio. Het is een mooie mix van professionele en amateurkunstenaars, zowel jong als oud. Zo worden professionele hedendaagse beeldende kunstenaars geïntroduceerd tussen lokale kunstenaars. Ieder jaar verandert de kunstdiscipline van deze wedstrijd. Dit jaar is de discipline klein sculptuur.

Prijsuitreiking en vernissage op vrijdag 1 december om 20.30 uur.

DEADLINE 14 november 2023 »
VIND nog meer Open Calls »
en VIND er nog meer »

WIL JIJ POSEREN VOOR EEN KUNSTWERK ?

Modellen gezocht

Misschien ken jij wel iemand in jouw vriendenkring of familie, of wens je zelf af en toe model te staan in één van onze ateliers? De academie is voortdurend op zoek naar mensen die wensen te poseren tegen een vergoeding, gekleed of als naaktmodel. Heb jij hiervoor interesse?

VIND meer informatie »

VIND EEN JOB MET INTERESSE VOOR KUNST OF ONDERWIJS

Ateliercoördinator

Frans Masereel Centrum, Kasterlee


Ben of ken jij de creatieve spil die hedendaagse kunstenaars kan begeleiden en introduceren in verschillende grafische technieken?

DEADLINE 19 november 2023 »
 

Directieteam

academies DKO, Mol (B)


Wil jij de leiding nemen op één van onze academies in het deeltijds kunstonderwijs (DKO)? Je staat in voor organisatie van kwaliteitsvol DKO en je zorgt voor de continuïteit en positieve evolutie van onze academies. Grijp nu je kans en solliciteer voor 1 van deze twee functies:

  • Zakelijk/artistiek directeur van de academie voor Beeldende Kunsten
  • Zakelijk/artistiek directeur van de academie voor Muziek en Woord
 
DEADLINE 8 november 2023 »

Directeur

GBS Voorheide, Arendonk (B)


Om de dagelijkse werking van gemeentelijke basisschool Voorheide in goede banen te leiden, is het lokaal bestuur op zoek naar een enthousiaste en geëngageerde directeur.

DEADLINE 1 december 2023 »

AGENDA

Wapenstilstand

zaterdag 11 november 2023

geen lessen, al onze vestigingsplaatsen

en het secretariaat zijn gesloten

CHECK alle vrije dagen »
 

Lezing Joke Hansen

vrijdag 17 november 2023 - 15u30

in het auditorium van de hoofdvestigingsplaats

KOOP ticket »
Academie Arendonk - hoofdvestigingsplaats
Wampenberg 26, B-2370 Arendonk
+32 14 44 20 61 - secretariaat@academiearendonk.be
vestigingsplaats Kasterlee
Pastorijstraat 8, B-2460 Kasterlee
facebook   instagram   youtube   web
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex