Nieuwsbrief mei 2020

Nieuwsbrief mei 2020Tine van der Vloet

                                   Vlaams Volksvertegenwoordiger

Beste,


De tijd vliegt… net een jaar geleden was ik voor de 2de keer verkozen voor het Vlaams Parlement. Het was een spannend moment want helemaal op laatst was het pas duidelijk dat ik er weer bij was. Ik kijk tevreden en met veel dankbaarheid terug naar al die helpende handen en mensen die me ondersteund hebben in de campagne. Ook nu zet ik me weer in voor de zorg. Wat ik deze maand allemaal heb opgevolgd leest u verder in deze nieuwsbrief.


Want we zijn weer een maand verder in deze onwerkelijke tijden.

Nog steeds kunnen we niet alles doen wat we voorheen deden en moeten we rekening houden met de maatregelen die van kracht zijn. Gelukkig worden ze wel steeds wat soepeler. Een groot deel van de kinderen kunnen terug naar school. We mogen in een beperkte bubbel mensen ontmoeten. Personen met een beperking mogen weer terug naar huis of naar de voorziening, al is het nog in beperkte mate. Ik ben er van overtuigd dat dit al een verlichting is voor alle ouders die gedurende deze moeilijke periode dag in, dag uit gezorgd hebben voor hun geliefde. Maar ook voor personen met een beperking die tien weken in de voorziening verbleven die nu eindelijk weer stilletjes aan naar huis mogen, moet dit bijzonder zijn.


Blijf goed voor jezelf en voor de anderen zorgen!                                                                                                                             Tine

 

Nog steeds leveren verschillende mensen in onze maatschappij ongelofelijk werk. Verschillende sectoren zijn stil komen te vallen en starten nu langzaam weer terug op. Andere hebben nog geen zicht op wanneer en hoe ze weer open kunnen. Nog andere zijn blijven doorwerken, sommige zijn tot het uiterste gegaan en niets was hen te veel. Denk maar aan de mensen in de zorg.

Zo ook verschillende collega’s van mij. Vele tientallen N-VA-verkozenen uit de zorg staan dag in, dag uit mee in de frontlinie tegen corona. Gevangen tussen vastberadenheid en wanhoop vertellen ze hoe corona hun leven van de ene dag op de andere compleet overhoop gooide. Geïnteresseerd in hun verhalen over applaus en vieze blikken, over collegialiteit en egoïsme, over leven en dood en vooral: over nooit opgeven? Lees er alles over op deze link


Ook voor jullie allen een GROTE dank u wel!

 

Vanaf 25 mei weer meer naar huis of naar hun zorgaanbieder! 

Vanaf 25 mei kunnen de minder- en meerderjarigen personen met een beperking die nu al twee maanden lang dag en nacht bij hun zorgvoorziening of thuis verblijven geleidelijk aan terug naar huis of naar hun zorgvoorziening. Het wordt mogelijk om of terug naar huis te gaan of terug naar de zorgvoorziening.

Lees meer »
 

Persoonsvolgende financiering voor minderjarigen.

Door deze persoonsvolgende financiering in te voeren, kunnen minderjarigen met een handicap voor de organisatie van hun zorg en voor de nodige ondersteuning een budget op maat kijken. Hierdoor kunnen ouders of verantwoordelijke de zorg van deze kinderen organiseren zoals ze dat zelf willen. Net zoals bij meerderjarige personen met een handicap gaan we met deze invoering van een aanbod- naar een vraaggestuurd systeem.

Lees meer »
 

In de commissie landbouw heb ik aan minister Crevits gevraagd om zeker de groene zorginitiatieven niet te vergeten bij de exit strategie. Het gaat vaak om kleinschalige en mooie initiatieven waarbij natuur centraal staat. En we weten allemaal dat werken in de natuur erg gezond is. Ik hoopte dan ook dat deze initiatieven op een veilige manier weer konden opstarten. De minister deelde deze bezorgdheid samen met mij en ging dit dan ook mee bekijken. Ik ben dan ook blij dat de minister mijn oproep niet in de wind heeft geslagen. De groene zorginitiatieven zijn ondertussen  terug opgestart  mits het in acht nemen van voorzorgsmaatregelen.


Maar niet enkel de groene zorginitiatieven zijn weer opgestart , maar ook de dagcentra openden weer hun deuren. Vaak kunnen de gebruikers weer enkele dagen terug gaan naar hun dagbesteding en krijgen we stilaan terug weer wat meer het “gewone“ ritme terug. Ook de ambulante en mobiele zorg is weer terug opgestart.


Vanaf nu wordt het ook weer mogelijk gemaakt dat men nieuwe mensen opneemt bij de vergunde zorgaanbieders.


Stilaan zetten we ook hier dus kleine stappen vooruit altijd met het oog op de veiligheid.


Moest je hierover nog vragen hebben , mag je ze mij altijd gerust stellen. Ook bezorgdheden vanuit het werkveld neem ik hierover graag mee verder.

 

Hinderpremie? Ook voor groene zorginitiatieven!

De afgelopen weken heb ik ook veel vragen gekregen vanuit deze sector. Ook heel wat groene zorginitiatieven hebben de deuren moeten sluiten. Voor hen was het absoluut niet duidelijk of zij in aanmerking kwamen voor een vergoeding en waar ze deze moesten aanvragen. 

Lees meer »
 

Maatregelen van de Vlaamse Regering voor personen met een beperking!

Dat ook personen met een beperking en de voorzieningen getroffen worden door de maatregelen rond het indijken van COVID19 is helaas duidelijk. Afgelopen weken kreeg ik erg veel vragen rond de kosten die gemaakt worden en wat er met de budgetten zou gebeuren. 

Lees meer »
 

Heeft u vragen? Opmerkingen? Wilt u graag iets met mij bespreken? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Dit kan door een email te sturen of door het invulformulier op mijn website in te vullen.

 

Wist je dat...

je al mijn parlementaire initiatieven, vragen in de commissies, schriftelijke vragen en tussenkomsten in het Vlaams Parlement terug kan vinden op mijn website?

Voor alle informatie verwijs ik je graag naar deze link.

 

Tine van der Vloet

Vlaams volksvertegenwoordiger

Leuvenseweg 86
 1011 Brussel

tine.vandervloet@vlaamsparlement.be

 Parlementair medewerker:

Jeroen Van den Bogaert

jeroen.vandenbogaert@vlaamsparlement.be

Ⓒ N-VA, Koningsstraat 47 bus 6, 1000 Brussel • info@n-va.be • +32 2 219 49 30
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u ingeschreven bent op deze nieuwsbrief. Klik hier indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen.

Wordt deze mail niet goed weergegeven? Bekijk hier de online versie.