Nieuwsbrief oktober 2021

Tine van der Vloet

                                 Vlaams Volksvertegenwoordiger

Beste lezer,


Deze maand stond grotendeels in het teken van Kom op tegen Kanker. Daarom droeg ik deze maand het roze 'Think Pink' lintje om meer aandacht te vragen voor borstkanker. 


Ook vierden we deze maand een klein feestje in het Vlaams Parlement, want de N-VA mocht 20 kaarsjes uitblazen. Elke bezoeker en werknemer kreeg 's ochtends bij het binnengaan van het Parlement een feestelijke N-VA-cupcake.


Verder stelde ik Vlaams minister van Welzijn, Wouter Beke een vraag over perspectief voor wachtenden in prioriteitengroep 2 en over rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH). 


Tot slot mocht ik deze maand op werkbezoek gaan bij groenezorginitiatief De Rommeshoef te Essen en woonzorgcentrum De Hoef in Hulshout. 


Dit alles kunnen jullie lezen in onderstaande nieuwsbrief.


Veel leesplezier,

                                                                                                                                               Tine

 

Lintjescampagne 'Think Pink' 

In ons land wordt 1 op de 8 vrouwen getroffen door borstkanker. In 2018 kregen 10.905 vrouwen en 104 mannen de diagnose, wat onaanvaardbaar is. Daarom organiseert Think Pink van 13 september tot en met 31 december de lintjescampagne om het bewustzijn van borstkanker en het belang tijdige screening aan te kaarten. 

Je kan de lintjes nog steeds op verschillende plaatsen vinden in een van de 'Think Pink'-boxen.De opbrengst van de actie gaat dit jaar integraal naar zorgprojecten voor lotgenoten. 

Ik doe alvast mee! Jij ook?

Lees meer »
 

Op 26 oktober 2021 stelde ik aan Vlaams minister van Welzijn, Wouter Beke een vraag over de het perspectief voor wachtenden in prioriteitengroep 2 en rechtstreeks toegankeljike hulp (RTH).


De minister vertelde dat hij momenteel de piste bekijkt om te werken met deelbudgetten voor prioriteitengroep 2. Hierdoor zullen wachtenden eerst een deel van hun budget krijgen en in de toekomst zal dit worden omgezet naar een volledig budget.


Ook liggen er pistes voor RTH op tafel. Volgens hem zou RTH moeten focussen op de volgende principes; een sterkere vraagsturing, een flexibelere inzetbaarheid, een focus op lokale noden en regionale verankering in een intersectorale samenwerking.


Ik riep de minister op om zo snel als mogelijk de beschikbare middelen in te zetten, zowel voor prioriteitengroep 2 als voor RTH. Perspectief voor de wachtenden is momenteel van cruciaal belang. Ik blijf dit met veel belangstelling verder opvolgen.


Wil je meer te weten komen over het antwoord van de minister? Lees dan hier het volledig bericht op mijn website.

 

20 jaar N-VA

Op 13 oktober 2001 zag een nieuwe partij het levenslicht, de Nieuw-Vlaamse Alliantie. In twee decennia tijd groeiden we uit tot de grootste partij van Vlaanderen. 

Om dit te vieren kreeg elke bezoer en werknemer 's ochtends een lekkere cupcake aangeboden aan de ingang van het Vlaams Parlement.

Lees meer »
 

Heb je vragen of opmerkingen? Wil je graag iets met mij bespreken? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Dit kan door een e-mail te sturen of door het formulier op mijn website in te vullen. 

 

Op bezoek bij De Rommeshoef

Begin deze maand mocht ik op werkbezoek naar groenezorginitiatief De Rommeshoef in Essen. Zorgboer Toon zorgt er samen met drie begeleidsters, een stagaire en vrijwilligers voor 14 zorggasten. De boerderij is een mooie plaats waar ze allerlei activiteiten kunnen uitoefenen zoals dieren verzorgen, met de fiets naar de bakker gaan en zelfs hun zelf geteelde groenten verkopen. 

Ik ben grote fan van dit initiatief!

Lees meer »
 

Wil je weten wat er speelt binnen het Vlaams Parlement? Wil je weten welke schriftelijke en mondelinge vragen ik recent aan de minister heb gesteld? Bekijk dan zeker eens de website van het Vlaams Parlement.

 

De Hoef Hulshout

Afgelopen maandag was ik te gast bij woonzorgcentrum De Hoef in Hulshout. De hoef is lid van Orpea en is zowel een woonzorgcentrum als een aanbieder van assistentiewoningen. In deze assistentiewoningen verblijven niet enkel ouderen, maar ook personen met een handicap. De woningen beschikken over een eigen keuken, badkamer, een of twee slaapkamers en er is dag en nacht hulp beschikbaar indien gewenst. Ook het gezin van de persoon die er verblijft is er van harte welkom. 

Lees meer »
 

Tine van der Vloet

Vlaams volksvertegenwoordiger

Leuvenseweg 86
1011 Brussel

tine.vandervloet@vlaamsparlement.be

Parlementair medewerker:

Charlotte Bats

charlotte.bats@vlaamsparlement.be


 
Ⓒ N-VA, Koningsstraat 47 bus 6, 1000 Brussel • info@n-va.be • +32 2 219 49 30
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u ingeschreven bent op deze nieuwsbrief. Klik hier indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen.

Wordt deze mail niet goed weergegeven? Bekijk hier de online versie.