Nieuwsbrief Oktober 2020

Nieuwsbrief oktober 2020Tine van der Vloet

                                   Vlaams Volksvertegenwoordiger

Beste,


We zijn weeral een maandje verder en er draait nog altijd veel rond COVID-19.


Dat merken we ook in onze werking want vele vragen in de commissie en plenaire gaan over dit onderwerp. Helemaal normaal uiteraard want er zijn vele vragen over te stellen.


Ook in het parlement zijn er weer verstrengde maatregels van toepassing net zoals dat in vele andere bedrijven is . Met minder mensen in de plenaire, de meeste commissies gaan digitaal door en vergaderingen met derden gebeuren ook allemaal digitaal. We zijn dus minder zichtbaar aanwezig, maar er wordt van thuis uit even hard gewerkt. Ik ga vaak van de ene digitale vergadering naar de anderen. En dat is goed. Zo blijf ik de vinger aan de pols houden over vele zaken die nu lopende zijn. Want in het landschap van personen met een beperking is er altijd beweging.


Deze maand was vooral een maand waarop ik vele antwoorden kreeg op schriftelijke vragen die ik had voorgelegd aan minister Beke . U kan er enkele van nalezen in deze nieuwsbrief.


Moest u nog vragen hebben dan mag u mij altijd contacteren . Stuur gerust een mailtje en ik bekijk het voor u verder.


Hou jullie gezond. Zorg goed voor elkaar en voor jezelf. Want samen komen we hier doorheen.                                                                                                                             Tine

 

119 coronavoorstellen voor de welzijnssector

Welke problemen hebben bewoners in voorzieningen, kwetsbare gezinnen en kinderen tijdens deze pandemie ervaren? De coronacommissie van het Vlaams Parlement liet het licht schijnen over het brede domein van Welzijn en komt met 119 oplossingen.

Ikzelf heb in deze commissie vooral de sector van personen met een beperking opgevolgd. Ook voor deze sector hebben wij een pakket met oplossingen voorgesteld. 

Wilt u weten welke? Klik hier

 

Nieuwe budgethouder bijstaan in zoektocht naar ondersteuning

Voor velen is het lastig om in de zorgsector de weg te vinden naar de juiste zorg. Misschien is het geen slechte zaak om na te denken om  personen met een beperking die net een persoonsvolgend budget toegewezen hebben gekregen, te begeleiden in de zoektocht naar de juiste ondersteuning.

Lees meer »
 

Denk ook aan doven en slechthorenden.

Voor personen die slechthorend of doof zijn is de mondmaskerplicht niet altijd even handig. Vaak zijn zij afhankelijk van liplezen tijdens het communiceren met anderen. Helaas is dat met de mondmaskers die we dragen niet mogelijk. Om het voor deze personen makkelijker te maken zijn er mondmaskers op de markt, je kan ze ook zelf maken, met een venstertje zodat de lippen steeds zichtbaar blijven. Er zijn gemeentes die daar goed op inzetten en deze zelfs verspreiden onder hun burgers, bij de artsen of onder het personeel van het gemeentehuis. Maar jammer genoeg is dit nog niet overal. Ik heb me er alvast eentje aangeschaft, zo kan ik in mijn nauwe omgeving goed blijven communiceren wat anders niet het geval was.

 

Deadline voor overstap naar woon- en leefkosten nadert. 

Tegen 1 januari 2021 dienen alle voorzieningen voor personen met een beperking te zijn overgestapt van het systeem van eigen bijdragen naar een systeem van woon- en leefkosten. Deze datum komt steeds dichterbij, dus tijd voor een stand van zaken.

Lees meer »
 

Heb jij Coronalert al gedownload?

De app is gratis en helpt ons om elkaar te beschermen en de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te vertragen. Coronalert maakt gebruik van technologie om de contactopsporing in België te versnellen.

Wanneer we deze app gebruiken kunnen we te weten komen of we nauw contact hebben gehad met een andere Coronalert-gebruiker die positief testte op het coronavirus, zonder dat we weten wie het is. We waarschuwen zo ook onze nauwe contacten wanneer je zelf positief zou testen op het coronavirus. Hoe meer mensen deze app gebruiken hoe makkelijker en sneller we onze contacten kunnen opsporen. Alleen zo kunnen we de verspreiding van het virus stoppen.

Wil je meer informatie of de app downloaden? Klik hier

 

Septemberverklaring Jambon: Investeringen in zorg en welzijn.

Zoals te verwachten, stond de septemberverklaring voor een groot deel in teken van de coronacrisis. Maar ook op het domein van welzijn was er wat nieuws te melden.

Lees meer »
 

Heeft u vragen? Opmerkingen? Wilt u graag iets met mij bespreken? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Dit kan door een email te sturen of door het invulformulier op mijn website in te vullen.

 

Wist je dat...

je al mijn parlementaire initiatieven, vragen in de commissies, schriftelijke vragen en tussenkomsten in het Vlaams Parlement terug kan vinden op mijn website?

Voor alle informatie verwijs ik je graag naar deze link.

 

Tine van der Vloet

Vlaams volksvertegenwoordiger

Leuvenseweg 86
 1011 Brussel

tine.vandervloet@vlaamsparlement.be

 Parlementair medewerker:

Jeroen Van den Bogaert

jeroen.vandenbogaert@vlaamsparlement.be

Ⓒ N-VA, Koningsstraat 47 bus 6, 1000 Brussel • info@n-va.be • +32 2 219 49 30
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u ingeschreven bent op deze nieuwsbrief. Klik hier indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen.

Wordt deze mail niet goed weergegeven? Bekijk hier de online versie.