Maastricht, 10 augustus 2022

De zomer in met het Jeugdwerk
Resto VanHarte in Wittevrouwenveld
Blikt u mee terug? De tijdscapsule
Dansen in het Vrijheidspark op 20 augustus
In gesprek op de Groene Loper over het Krijtlandpad

De zomer in met het Jeugdwerk

Jeugdwerk Maastricht Noord-Oost van Trajekt heeft in zwaar weer gezeten. Ze gingen van 40 actieve vrijwilligers naar 2. Hoog tijd voor nieuwe energie. En die is volop te vinden bij Chantalle Kanters en haar collega’s Leon Backhuis en Loek Frijns. Wat zijn de zomerplannen voor de jeugd in Maastricht Noord-Oost?

meer weten »

Resto VanHarte in Wittevrouwenveld

Elke vrijdagavond wordt er gezellig gegeten in het Trefcentrum, op steenworp afstand van de Groene Loper. Chefkok Lood Verhulst en zijn enthousiaste team aan vrijwilligers maken er elke keer weer een feestje van. Op het menu: vers, gezond en lekker eten. De naam: Resto VanHarte. 

meer weten »

Blikt u mee terug? 

De tijdscapsule

Afgelopen jaren is aan en onder de Groene Loper veel gebeurd. Zo werden 8 jaar geleden, in juli 2014, twee tijdcapsules begraven in de tunnelbouwkuip door leerlingen van de Nutsschool en Basisschool De Letterdoes. Als toekomstige generaties deze capsules ontdekken, gaan ze zien hoe wij in die tijd leefden. De leerlingen maakten collages, foto's en een filmpje over hun leefwereld. Daarnaast gingen er een paar gadgets mee. Op het YouTube-kanaal van A2 Maastricht is een video te bekijken over de tijdscapsule en wat erin zit. 

meer terugblikken? kijk op a2maastricht.nl »

Dansen in het Vrijheidspark op 20 augustus

Op zaterdag 20 augustus kunnen de voetjes van de 'vloer' aan de Groene Loper. Stichting Vrijheidspark Maastricht organiseert dan 'Dansen in het Vrijheidspark'. De avond begint om 17.00 uur en de entree is gratis.

meer informatie op de Facebookpagina van de stichting »

In gesprek op de Groene Loper

Over het Krijtlandpad 

De zomervakantie is in het land. Op de Groene Loper zijn volop bewoners én bezoekers te vinden. Zoals Tineke en Bert, die het Krijtlandpad wandelen. We knoopten een gesprekje met ze aan.

lees hier hun verhaal »
 

Algemene ontwikkelingen Groene Loper: www.mijngroeneloper.nl
Voorbereidingen Avenue2/Ballast Nedam Development eerste nieuwe huizen: 
www.wonenaandegroeneloper.nl
Kenniswebsite A2 Maastricht: 
www.a2maastrichtmodel.nl

 
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex