Maastricht, 17 maart 2021

Kernkindcentrum: kansen voor kinderen en stad
Huisvesting gezocht (en gevonden) voor de wilde bij
Herinneringen aan Wyckerpoort
Paaseieren zoeken in het Vrijheidspark

Kernkindcentrum: kansen voor kinderen en stad

De beoogde locatie voor het nieuwe kernkindcentrum aan de GroeneLoper - de voormalige Theresiaschool - biedt enorm veel kansen, aldus Stef Niekamp en Inge Ambaum-Jordens van Stichting kom Leren en Raymond Clement van MIK Kinderopvang. "Het is nu een kwestie van lef tonen en buiten de lijntjes durven kleuren." 

lees het hele gesprek »

Huisvesting gezocht (en gevonden) voor de wilde bij

Het duurt nog eventjes, maar aan het einde van dit jaar komen aan de Groene Loper mogelijk drie nieuwe woontorens voor wel hele speciale bewoners: de wilde bij. Tentoonstellingsontwerpers Nina Simons en Robin van Hontem van Bee Collective hebben de eerste ruwe schetsen al af. 

lees hun verhaal »

Herinneringen aan Wyckerpoort
Weet u nog?

Paul Bronzwaer heeft veel mooie herinneringen aan Wyckerpoort, een van de wijken aan de Groene Loper. Als historicus verdiept hij zich regelmatig in de geschiedenis van de straten, huizen en mensen van deze bijzondere buurt. Regelmatig deelt hij deze herinneringen met u, via de Facebookpagina van Mijn Groene Loper. Afgelopen weken dacht hij terug aan de President Rooseveltlaan en het Old Hickoryplein.


Zwart-wit foto: Old Hickoryplein in de jaren '50

President Rooseveltlaan in 1975

President Rooseveltlaan in 2021

Paaseieren zoeken in het Vrijheidspark

Stichting Vrijheidspark Maastricht organiseert een paasactiviteit voor kinderen tot 10 jaar. Ze kunnen op Tweede Paasdag (maandag 5 april) samen paaseitjes zoeken, verven en versieren. Dat belooft een kleurrijk tafereel te worden! Deelname is gratis en de activiteit begint om 13.00 uur.

meer info »
 

Algemene ontwikkelingen Groene Loper: www.mijngroeneloper.nl
Voorbereidingen Avenue2/Ballast Nedam Development eerste nieuwe huizen: 
www.wonenaandegroeneloper.nl
Kenniswebsite A2 Maastricht: 
www.a2maastrichtmodel.nl

 
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex