Maastricht, 13 juli 2022

ANWB-praatpalen vertellen een bijzonder verhaal
Een blik op de gele GraviLyn
De Groene Loper vanuit de lucht
Zaterdag 16 juli openluchtcinema in het Vrijheidspark 
Aanstaande bewoners van Le Sud aan het woord
Waarom kleurt de Groene Loper soms blauw?
PAS: plezier, kunst, wetenschap én gezondheid 

ANWB-praatpalen vertellen
een bijzonder verhaal

Velen kennen de typische gele ANWB-praatpalen nog uit de tijd dat ze langs de snelweg stonden. Bij pech onderweg boden ze uitkomst. In 2017 zijn ze verwijderd, want de meeste mensen hebben een mobiele telefoon. Sinds kort staan er twee langs de Groene Loper. Niet voor pech, maar wel voor bijzondere herinneringen.

meer weten »

Een blik op de gele GraviLyn

Geregeld wordt de GraviLyn, het gele materiaal op het middenpad van de Groene Loper, gerepareerd. Er zijn door de jaren heen scheuren en kuiltjes ontstaan. Vier keer per jaar wordt er geveegd, om onveilige situaties te voorkomen. Hoe ziet de toekomst eruit van de GraviLyn? 

lees meer »

De Groene Loper vanuit de lucht

Hoe ziet de Groene Loper er momenteel uit? Ballast Nedam Development maakte onlangs nieuwe beelden vanuit de lucht. Hierop zijn alle woningbouwfases aangegeven en kunt u de bouwvorderingen goed zien.

bekijk het filmpje »

Zaterdag 16 juli openluchtcinema in het Vrijheidspark 

Stichting Vrijheidspark Maastricht organiseert zaterdag 16 juli een openluchtcinema in het Vrijheidspark. De film die ze hebben uitgekozen is Belfast. Een Britse zwart-wit bioscoopfilm uit 2021. De avond begint om 21.30 uur. Kaartjes kosten € 6,- per persoon en zijn te koop bij Restobar MAMA.

meer info op de Facebookpagina van Stichting Vrijheidspark Maastricht »

Aanstaande bewoners van Le Sud aan het woord

Op dit moment is er nog niet veel te zien op de bouwplaats in het zuiden van de Groene Loper, maar in 2024 staat Niels Bal hier te barbecueën in zijn nieuwe tuin. “We zijn ontzettend dankbaar dat het is gelukt. Een nieuwbouwwoning was echt onze droom”, zegt zijn vrouw Vicki Cullen. De aanstaande bewoners van Fleur in Le Sud hebben nu al voorpret. 

lees verder op Wonen aan de Groene Loper »

Waarom kleurt de Groene Loper soms blauw?

's Ochtends kleurt de Groene Loper op sommige stukken blauw... Deze opmerking hoorde Peter Alblas van CNME geregeld voorbij komen. Hij legt daarom graag even uit hoe dat kan. Een bijzonder verhaal over een wachtende jonkvrouw in een blauwe jurk.

bekijk Peters verhaal »

PAS: plezier, kunst, wetenschap én gezondheid 

Alweer even geleden, op 8 juni, kwam het PAS festival van Universiteit Maastricht naar Wittevrouwenveld. PAS staat voor pleasure (plezier), art (kunst) en science (wetenschap). Voor de eerste keer was dit festival nu ook in de buurt te beleven. We namen een kijkje.

verder lezen »
 

Algemene ontwikkelingen Groene Loper: www.mijngroeneloper.nl
Voorbereidingen Avenue2/Ballast Nedam Development eerste nieuwe huizen: 
www.wonenaandegroeneloper.nl
Kenniswebsite A2 Maastricht: 
www.a2maastrichtmodel.nl

 
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex