Maastricht, 17 februari 2021

Voorkeurslocatie kernkindcentrum bekend
Wonen in een duurzaam droomappartement 
Gespot: boombeesten aan de Groene Loper
In gesprek met de architecten: Teske van Royen
Herinneringen aan Wyckerpoort - weet u nog?

Voorkeurslocatie kernkindcentrum bekend

Er komt een nieuw kindcentrum aan de Groene Loper, een kernkindcentrum om precies te zijn. Afgelopen tijd is onderzoek gedaan naar de voorkeurslocatie voor dit centrum. De locatie van de voormalige Theresiaschool wordt als meest kansrijk gezien.

lees meer »

Wonen in een duurzaam droomappartement 

Ze wonen al aan de GroeneLoper, maar over een tijdje verhuizen Olga en Rok naar een van de nieuwe appartementen van fase 2C. Voor nu dromen de toekomstige bewoners nog van koken in de open keuken met uitzicht op de Lourdeskerk. “Vooral de duurzame elementen en de ruime indeling spraken ons aan.”

lees hun verhaal op Wonen aan de Groene Loper »

Gespot: boombeesten aan de Groene Loper

Heeft u ze al ontdekt? De bijzondere houten wezentjes van kunstenares Gertje Dormans. Ze zitten en hangen in de bomen aan de Groene Loper. Wandelaars kijken omhoog en verwonderen zich. Precies wat Gertje voor ogen had. “Het is een soort guerrillakunst, maar dan lieflijk.”

meer weten over deze magische beestjes »

In gesprek met de architecten van de Groene Loper: Teske van Royen

In onze serie 'In gesprek met de architecten van de GroeneLoper' is deze keer Teske van Royen van Artesk van Royen Architecten aan het woord. Samen met drie andere architecten werkt ze aan de nieuwe bebouwing langs de John F. Kennedysingel. Teske ontwerpt het wooncomplex dat in de knik van de L ‘de hoek omgaat’. Het wordt een interessant gebouw met enkele bijzondere woningplattegronden.

lees het interview met Teske »

Herinneringen aan Wyckerpoort  

Weet u nog?

Paul Bronzwaer heeft veel mooie herinneringen aan Wyckerpoort, een van de wijken aan de Groene Loper. Als historicus verdiept hij zich regelmatig in de geschiedenis van de straten, huizen en mensen van deze bijzondere buurt. De komende tijd zult u hier over zijn herinneringen aan Wyckerpoort lezen. Maar eerst...

een sprookje »
 

Algemene ontwikkelingen Groene Loper: www.mijngroeneloper.nl
Voorbereidingen Avenue2/Ballast Nedam Development eerste nieuwe huizen: 
www.wonenaandegroeneloper.nl
Kenniswebsite A2 Maastricht: 
www.a2maastrichtmodel.nl

 
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex