Maastricht, 3 februari 2021

Historische sleuteloverdracht bij allereerste nieuwbouw
Wandelarrangement Groene Loper 
Omdenken in coronatijd: Griekse, gezonde foodtruck aan Scharnerweg
Avocado's aan de Groene Loper
Van wie is de Groene Loper? #16 Wat een fijn moment

Historische sleuteloverdracht bij allereerste nieuwbouw

De allereerste bewoners van het eerste nieuwe appartementengebouw van de Groene Loper hebben de sleutels van hun nieuwe woning in ontvangst genomen. Het gebouw markeert de start van een groot aantal woningen die de komende tijd zullen worden opgeleverd. Het gezamenlijke feestelijke oplevermoment van de Groene Loper vindt op een later moment plaats. 

lees meer op Wonen aan de Groene Loper »

Wandelarrangement Groene Loper 

Restobar MAMA en Buitenplaats Vaeshartelt hebben de handen in elkaar geslagen om een leuke én lekkere wandelroute op te zetten. U kunt zelf het beginpunt kiezen (Vaeshartelt of MAMA). Daar krijgt u een route met wat leuke weetjes en een versnapering voor onderweg. Vervolgens loopt u via de Groene Loper ongeveer een uur naar de andere locatie, waar ook een versnapering op u wacht. Het arrangement kost €8 per persoon en kan zowel vooruit besteld worden als op de dag zelf bij de beginlocatie. 

meer weten »

Omdenken in coronatijd: Griekse, gezonde foodtruck aan Scharnerweg

Aan de Scharnerweg, om de hoek bij de Groene Loper staat de gezonde foodtruck van Kostas. Echte Griekse pita gyros, verzorgd door twee mensen uit de Maastrichtse reisbranche die zich niet laten kisten door de coronatijd. Een mooie manier van omdenken, mede mogelijk gemaakt door 'super-supermarktman' Artin van Albert Heijn Scharnerweg.

lees verder op Thuis in Maastricht »

Avocado's aan de Groene Loper

Ontwerpsessie over nieuwe gebouwen aan de Kennedysingel

Afgelopen zomer boog een gezelschap van architecten, supervisors en vertegenwoordigers van Ballast Nedam Development, Projectbureau A2 Maastricht, aannemer Laudy Bouw & Ontwikkeling, gemeente en de Welstandscommissie van Maastricht zich over de ontwerpen voor het zuidelijke deel van de Groene Loper tegen de Kennedysingel. Samen bespraken ze de eerste ontwerpen en tal van suggesties om te komen tot optimale oplossingen. Tot de uitdagingen behoort onder meer het ‘avocado-dilemma’ van de woontoren.

meer lezen over het avocado-dilemma »

Van wie is de Groene Loper? #16

Wat een fijn moment

Het is alweer tijd voor de laatste bijdrage van Jan Janssen in de serie Van wie is de Groene Loper? De titel 'Wat een fijn moment' geeft goed zijn gevoel weer. Op de eerste verdieping van het pand op de hoek van de Groene Loper en de Professor Cobbenhagenstraat heeft hij namelijk mensen zien klussen aan en in hun nieuwe aanwinst. "De Groene Loper begint te leven."

lees het laatste verhaal van Jan Janssen »
 

Algemene ontwikkelingen Groene Loper: www.mijngroeneloper.nl
Voorbereidingen Avenue2/Ballast Nedam Development eerste nieuwe huizen: 
www.wonenaandegroeneloper.nl
Kenniswebsite A2 Maastricht: 
www.a2maastrichtmodel.nl

 
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex