Maastricht, 11 mei 2022

Het Manus Keukske brengt oud en nieuw met elkaar in contact
Samen aan tafel!
“Groene Loper steeds meer van ons allemaal"
Wereldrecord voor marathonloper Jo Schoonbroodt
Mediterraanse sferen en Maastrichtste tomaten bij Van wie is de Groene Loper?

Het Manus Keukske brengt oud en nieuw met elkaar in contact

Manus is een welbekend figuur in Wittevrouwenveld. Hij staat als stripfiguur in de wijkkrant, zit lekker onderuit gezakt voor het Trefcentrum en is de naamgever aan het Manus van Alles festival. Sinds kort heeft hij ook zijn eigen keukske (koekje). Een initiatief van Buurtnetwerk Wittevrouwenveld.

meer weten »

Samen aan tafel!

Dinsdag 19 april aten zo'n 40 mensen bij Restobar Mama onder de noemer Samen aan tafel. Het gezelschap was zeer gevarieerd en kwam uit Wyckerpoort, Wittevrouwenveld en Scharn. Stichting Vrijheidspark Maastricht betaalde de rekening én heeft alweer volgende avonden in voorbereiding. 


Met initiatieven als deze probeert de stichting de verbinding tussen de bewoners van de drie buurten aan de Groene Loper te stimuleren. Een mooi initiatief!

“Groene Loper steeds meer van ons allemaal"

Vanuit zijn kantoor in de voormalige Theresiaschool kijkt gebiedsmanager Jos Geurts van Projectbureau A2 Maastricht uit op de Groene Loper. Man van het eerste uur. Toen hij in 2003 aan de startstreep van het project stond, had hij nooit gedacht dat hij het ontstaan van het nieuwe stuk stad zo intens zou meekrijgen. Nu ziet hij het dagelijks voor zijn ogen gebeuren en is hij er nauw bij betrokken. Wonen aan de Groene Loper ging bij hem langs voor een blik op het verleden én richting de toekomst.

lees verder »

Wereldrecord voor marathonloper Jo Schoonbroodt

Marathonloper Jo Schoonbroodt heeft zondag 8 mei tijdens de Maasmarathon in Visé een wereldrecord gelopen! In de categorie mannen 70+ zette hij een eindtijd neer van 2:54:19. Daarmee is het ook nog zijn 75e marathon onder de 3 uur. Een knappe prestatie!


Misschien heeft u Jo wel eens over de Groene Loper zien hardlopen. Hij woont aan het Oranjeplein en maakt graag gebruik van het snelle parcours voor zijn deur. Vorig jaar spraken we hem hierover.

lees en bekijk het verhaal van Jo »

Mediterraanse sferen en Maastrichtste tomaten bij Van wie is de Groene Loper?

Bert Janssen laat ons in de serie Van wie de Groene Loper? unieke momentopnames zien van dit nieuwe stuk Maastricht. Uitzichten die nu alweer heel anders zijn. Steigers die inmiddels verdwenen zijn en verruild voor bloembakken op balkons. 


In de twee nieuwe afleveringen kiest Bert voor een bijzonder moment, waardoor de nieuwe huizen aan de Groene Loper een wel heel aparte gloed krijgen. En hoe zag de Stadstuin De Greune Luiper er vorig jaar uit? 

verder kijken »
 

Algemene ontwikkelingen Groene Loper: www.mijngroeneloper.nl
Voorbereidingen Avenue2/Ballast Nedam Development eerste nieuwe huizen: 
www.wonenaandegroeneloper.nl
Kenniswebsite A2 Maastricht: 
www.a2maastrichtmodel.nl

 
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex