Maastricht, 31 maart 2021

Enquête nieuw kernkindcentrum: "De betrokkenheid is groot"
Sociale woningbouw Burgemeester Bauduinstraat dit jaar in de steigers
Alle herinneringen aan Wyckerpoort op een rijtje
Groene Loper in de vakpers
Rectificatie: paasactiviteit Vrijheidspark start om 11.00 uur

Enquête nieuw kernkindcentrum: "De betrokkenheid is groot"

Er komt een nieuw kernkindcentrum aan de Groene Loper. Maar wat zijn de wensen en ideeën van (toekomstige) omwonenden en ouders? Om hier achter te komen hield onafhankelijk onderzoeksbureau Flycatcher een omgevingsenquête. 

hoe gingen zij te werk en wat viel hen op? »

Sociale woningbouw Burgemeester Bauduinstraat dit jaar in de steigers

Aan de Burgemeester Bauduinstraat aan de Groene Loper komen sociale huurwoningen. Ongeveer een jaar geleden deelden Woningstichting Maasvallei de plannen daarvoor met de toenmalige bewoners en omwonenden tijdens een informatiebijeenkomst. Sinds die tijd is veel gebeurd en inmiddels kunnen we een indruk krijgen van hoe de nieuwe woningen eruit gaan zien.

meer weten en zien »

Alle herinneringen aan Wyckerpoort op een rijtje

Paul Bronzwaer heeft veel mooie herinneringen aan Wyckerpoort. Als historicus verdiept hij zich regelmatig in de geschiedenis van de straten, huizen en mensen van deze wijk. In de serie Herinneringen aan Wyckerpoort vertelt hij hier graag over. De laatste herinneringen in de serie gaan over de Mosa en het spoor. U vindt deze verhalen ook weer op onze Facebookpagina. Daarnaast staan alle herinneringen nu ook op een rij op onze website.  

lees alle herinneringen »

Groene Loper in de vakpers

  • Voor Gamechangers on Tour van Cobouw, een vakblad voor de bouwwereld, nemen hoofdredacteur Eric Verweij en onderzoeksjournalist Thomas van Belzen een kijkje op de Groene Loper. Louis Prompers van Projectbureau A2 Maastricht en Onno Dwars van Ballast Nedam Development geven een rondleiding. Bekijk het filmpje.

  • In De Architect - een digitaal magazine over architectuur - is ontwerper Edzo Bindels van West8 aan het woord. Hij vertelt over hoe het ontwerp van de Koning Willem-Alexandertunnel zorgde voor meer mogelijkheden boven de grond. Lees het artikel.
 

Rectificatie: paasactiviteit Vrijheidspark start om 11.00 uur

In het vorige Voortgangsbericht schreven we over de paasactiviteit van Stichting Vrijheidspark Maastricht. Hier stond helaas de verkeerde begintijd in vermeld. De activiteit begint om 11.00 uur. Kinderen tot tien jaar kunnen op Tweede Paasdag (maandag 5 april) samen paaseitjes zoeken, verven en versieren. Deelname is gratis.

meer info »
 

Algemene ontwikkelingen Groene Loper: www.mijngroeneloper.nl
Voorbereidingen Avenue2/Ballast Nedam Development eerste nieuwe huizen: 
www.wonenaandegroeneloper.nl
Kenniswebsite A2 Maastricht: 
www.a2maastrichtmodel.nl

 
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex