Maastricht, 26 mei 2021

Burgemeester Penn-te Strake: "De Groene Loper zorgt voor adem"
Nieuwe fysiopraktijk aan de Groene Loper: "Dit gebied straalt vitaliteit uit"
De Groene Loper vanuit hogere sferen
Een ode aan de muurhagedis

Burgemeester Penn-te Strake: "De Groene Loper zorgt voor adem"

De bedoeling was om even op een bankje aan de Groene Loper te gaan zitten voor het interview, maar mede door de lentezon en ondanks een fris windje waren de meeste zitplekjes bezet. Het gebied is een populaire bestemming. Ook burgemeester Annemarie Penn-te Strake komt er geregeld. “Als bezoek uit het noorden komt, laat ik ze graag de ontwikkeling van de stad zien. En het is hier heerlijk relaxed, dat voel je gewoon.”

lees het hele interview »

Nieuwe fysiopraktijk aan de Groene Loper: "Dit gebied straalt vitaliteit uit"

De eerste nieuwe commerciële ruimte aan de Groene Loper heeft een bestemming gevonden. Na de zomer verhuist Fysiotherapie Rosier van hun pand aan de Scharnerweg naar de President Rooseveltlaan 170. Nol Rosier: “Deze ruimte is perfect voor de visie die ik heb op fysiotherapie, bewegen, gezondheid en vitaliteit.” 

lees zijn verhaal op Wonen aan de Groene Loper »

De Groene Loper vanuit hogere sferen

Fotograaf Aron Nijs ging begin mei de lucht in en maakte een serie nieuwe luchtfoto's van de Groene Loper tussen Geusselt en Europaplein. Van noord naar zuid, langs nieuwbouw en groen. Vliegt u mee?

bekijk alle luchtfoto's »

Een ode aan de muurhagedis

Sinds kort is een speciale muurhagedis te zien in de buurt van de Groene Loper. Deze hagedis komt in Nederland vrijwel alleen in Maastricht voor, onder andere in de historische vestingwerken in het Frontengebied. En nu is er dus ook een te bekijken tegen de muur van het Werkhuis.


Vooral na de avondschemering en in de nacht laat deze muurhagedis zich goed bewonderen. Vormgever en kunstenaar Rob Driessen maakte deze ‘ode aan de muurhagedis’. Hij is vrijwilliger bij het Werkhuis. Het lichtkunstwerk is het beste te zien vanuit het Leeuwenparkje, naast de Lourdeskerk.

 

Algemene ontwikkelingen Groene Loper: www.mijngroeneloper.nl
Voorbereidingen Avenue2/Ballast Nedam Development eerste nieuwe huizen: 
www.wonenaandegroeneloper.nl
Kenniswebsite A2 Maastricht: 
www.a2maastrichtmodel.nl

 
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex