Maastricht, 25 januari 2023

In het vanmiddag verstuurde Voortgangsbericht ging er iets mis met de links. In deze versie hebben we dit hersteld.

Projectbureau A2 Maastricht houdt op te bestaan
2 en 9 maart: afsluitende ontmoetingsmomenten
Presentatie Dear Hunter op 14 februari
Buurderij Maastricht Oost zoekt opvolger
Podcast over de Groene Loper

Projectbureau A2 Maastricht houdt op te bestaan

Jarenlang was Projectbureau A2 Maastricht ‘buur’ in Maastricht-Oost. Nu is de tunnel open. De Groene Loper is in gebruik en de nieuwe woningen zijn in aanbouw. Het is tijd voor het projectbureau om afscheid te nemen van het gebied. 

Per 1 april 2023 sluiten we onze deuren. Komende tijd bouwen we af en dragen we over. In maart organiseren we twee afsluitende ontmoetingsmomenten. Daarnaast komt nog een speciale laatste uitgave uit. En we zijn bezig met actualisatie van a2maastricht.nl zodat de kennis en inspiratie van het project bewaard blijft. 

Meer informatie volgt komende tijd, dus houd onze kanalen in de gaten.

2 en 9 maart: afsluitende ontmoetingsmomenten

Op donderdag 2 en 9 maart organiseert Projectbureau A2 Maastricht twee afsluitende ontmoetingsmomenten, van 16.00 tot 19.00 uur in de oude Theresiaschool. Een moment van afscheid én een moment voor de toekomst. 

meer info en aanmelden »

Presentatie Dear Hunter op 14 februari

Misschien heeft u afgelopen weken de container van Marlies Vermeulen en Remy Kroese van onderzoeksbureau Dear Hunter zien staan. Hun onderzoek zit er inmiddels op. 


Op 14 februari delen Marlies en Remy hun bevindingen en inzichten. Daarnaast gaan ze graag nog één laatste keer in gesprek met omwonenden en geïnteresseerden. Met de feedback die ze dan nog krijgen, kunnen ze hun eindproduct - een ‘routekaart’ - tot in de puntjes uitwerken.

meer weten »

Buurderij Maastricht Oost zoekt opvolger

Het concept van de Buurderij Maastricht is eenvoudig: je bestelt online je boodschappen rechtstreeks bij de boer of maker. Vervolgens haal je deze op de woensdag op. In Maastricht Oost is dat bij Restobar MAMA. Yvonne Velthuis was jarenlang de enthousiaste kracht achter dit initiatief. Zij gaat nu met pensioen en is op zoek naar een opvolger. 

verder lezen »

Podcast over de Groene Loper

Het project van A2 Maastricht was vanaf het begin meer dan een opgave om de barrière van de snelweg weg te halen. Het doel was vooral om Maastricht-Oost te helen en een nieuwe toekomst te geven. Hoe kwam de Groene Loper tot stand? Hoe verliep de samenwerking? En wat heeft de Groene Loper opgeleverd? 


CEO Onno Dwars van Ballast Nedam Development gaat hierover in gesprek met o.a. Louis Prompers (directeur Projectbureau A2Maastricht).

luister de podcast »
 

Algemene ontwikkelingen Groene Loper: www.mijngroeneloper.nl
Voorbereidingen Avenue2/Ballast Nedam Development eerste nieuwe huizen: 
www.wonenaandegroeneloper.nl
Kenniswebsite A2 Maastricht: 
www.a2maastrichtmodel.nl

 
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex