Maastricht, 21 juli 2021

Wie zaait, zal oogsten
Toch een Groene Loper Run met een wel heel bijzonder doel
Stadstuin aan de Groene Loper
Sportkooi blijft langer staan dan gepland

Wie zaait, zal oogsten

Zaden verzamelen op bloemenweide

Wat een bloemenpracht staat er aan de Groene Loper! Na het genieten van de kleuren en geuren, is het nu tijd om te oogsten. Peter Alblas van CNME heeft samen met enkele geïnteresseerden de zaden van verschillende bloemen verzameld. De Veldsalie, Wede, Wondklaver en Klaproos waren rijp. Het zaad is bedoeld om deze zomer op andere plekken in Maastricht (het beste in eigen tuinen) uit te zaaien. Peter kan hier alles over vertellen.

 

De komende tijd worden er meer oogstmomenten georganiseerd. Interesse om mee te oogsten? Meld u dan aan via peter.alblas@cnme.nl.

Toch een Groene Loper Run met een wel heel bijzonder doel

De Groene Loper Run is sinds begin 2020 herhaaldelijk uitgesteld door corona, maar sportieveling Joost Kuppens liet zich niet uit het veld slaan. Afgelopen april liep hij alsnog de marathonafstand. En niet zomaar: speciaal voor het zoontje van vrienden haalde hij geld op. Een bijzonder gebaar, een bijzondere route. 
lees het verhaal van Joost »

Stadstuin aan de Groene Loper

Ook voor nieuwe bewoners!

Van mensen die hier al hun hele leven wonen, pas studeren, een fietstochtje verderop wonen of net de verhuisdozen hebben uitgepakt: in de Stadstuin aan de Groene Loper tuinieren ze samen volop in de kratten. Er zijn nog enkele kratten over, speciaal voor nieuwe bewoners. 

meer weten? »

Sportkooi blijft langer staan dan gepland

De sportkooi (ook wel bekend als het trapveldje) aan de Burgemeester Bauduinstraat blijft langer staan dan gepland. Eerder berichtten we dat de sportkooi vorige week weggehaald zou worden, als voorbereiding op de werkzaamheden aan de oude Jongensschool en Boksschool. 


Op verzoek van diverse omwonenden is besloten de sportkooi pas begin september weg te halen. Gemeente Maastricht heeft dit in overleg met ontwikkelaar Ballast Nedam Development bepaald. 


Tijdens de zomervakantie is de sportkooi nog te gebruiken op de huidige plek. Daarna krijgt de sportkooi een nieuwe plek in het Leeuwenpark.

meer informatie »
 

Algemene ontwikkelingen Groene Loper: www.mijngroeneloper.nl
Voorbereidingen Avenue2/Ballast Nedam Development eerste nieuwe huizen: 
www.wonenaandegroeneloper.nl
Kenniswebsite A2 Maastricht: 
www.a2maastrichtmodel.nl

 
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex