Maastricht, 9 februari 2022

Bijeenkomst voor de buurt over ontwikkeling oud Mosaterrein
Emile Roemer bezoekt bouwplaats aan de Groene Loper
Van wie is de Groene Loper?
Steun Bram en zijn meetfiets
In gesprek met architect Rik Martens
Het Werkhuis is verhuisd

Ontwikkeling oud Mosaterrein 
Bijeenkomst voor de buurt op 19 februari

Op zaterdag 19 februari vindt een informatiebijeenkomst plaats over de plannen voor het oude Mosaterrein in Wyckerpoort-Noord. De bijeenkomst is speciaal voor de buurt


Buurtbewoners zijn van harte welkom om zich bij te laten praten en hun ideeën, reacties en vragen te delen. De bijeenkomst vindt plaats in De Letterdoes aan het Old Hickoryplein. Aanmelden is verplicht.


Deze informatieochtend is niet voor wie graag informatie krijgt over het huren of kopen van woningen. Daarover volgt op een later moment meer informatie. 

verder lezen en aanmelden »

Emile Roemer bezoekt bouwplaats aan de Groene Loper

Eind 2021 bezocht gouverneur Emile Roemer een van de bouwplaatsen aan de Groene Loper. Hij nam een kijkje bij de bouw van de nieuwe woningen en ging in gesprek met hijsbegeleider Arjen Teuwisse.

kijk hier het filmpje »

Van wie is de Groene Loper? 
Uitzicht op het heden & de bouwtechniek en mode van 2020

In onze serie Van wie is de Groene Loper? gaat fotograaf Bert Janssen op zoek naar antwoorden. In de tweede en derde aflevering richt hij zijn camera op het heden én de toekomst. Want hoe kijken de nieuwe bewoners nu uit op de Groene Loper? En hoe kijken we straks naar de hedendaagse bouwtechnieken?

lees Berts verhalen »

Steun Bram en zijn meetfiets

Hoe beïnvloedt de publieke ruimte onze gezondheid? Dat is de vraag die Bram Oosterbroek zich stelt in zijn onderzoek voor het Maastricht Sustainability Institute. Op zoek naar antwoorden meet hij de luchtkwaliteit en hittestress. En heeft hij gesprekken met bewoners op straat. 


Ook op en rondom de Groene Loper doet Bram onderzoek. Zo hoopt hij de gemeente Maastricht inzichten te bieden over een gezonde stad. Voor zijn metingen heeft Bram een nieuwe meetfiets nodig. Daarom heeft hij een campagne opgezet via de Maastricht University en Universiteitsfonds Limburg. 

weten hoe u Bram kunt steunen »

In gesprek met architect Rik Martens

In de serie 'In gesprek met de architecten van de Groene Loper' is deze keer Rik Martens aan het woord. Bij de Kennedysingel, in het zuidelijke puntje van de Groene Loper, Le Sud genaamd, komt een zorggebouw: eenenveertig woningen voor dementerende senioren. Het ontwerpen van zo'n zorggebouw is anders dan het ontwerpen van woningen, aldus Rik.

lees hier het interview »

Het Werkhuis is verhuisd

Het Werkhuis is verhuisd van de voormalige Theresiaschool naar de Hunnenweg 4. Vanaf 17 januari hebben ze de (nieuwe) deuren weer geopend. 

volg Het Werkhuis op Facebook »
 

Algemene ontwikkelingen Groene Loper: www.mijngroeneloper.nl
Voorbereidingen Avenue2/Ballast Nedam Development eerste nieuwe huizen: 
www.wonenaandegroeneloper.nl
Kenniswebsite A2 Maastricht: 
www.a2maastrichtmodel.nl

 
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex