Maastricht, 12 mei 2021

Verkeersonderzoek: 30 km per uur op de Groene Loper?
Schoolplein kernkindcentrum Groene Loper: plek van ontmoeting en beweging
In gesprek met de architecten van de Groene Loper: Thomas Bedaux
“De kracht van de Groene Loper zit in de samenwerking”
Paviljoen Restobar MAMA genomineerd!

Verkeersonderzoek: 30 km per uur op de Groene Loper?

Door de Koning Willem-Alexandertunnel verdween het verkeer van de A2 onder de grond. Nu rijdt op de Groene Loper slechts een fractie van de tienduizenden auto’s van weleer. Van rumoer naar rust? Dat wordt verschillend beleefd. De een ervaart vooral de ruimte en de rust, de ander nog steeds rumoer. Bewoners en gebruikers uiten daarnaast regelmatig hun zorgen over de verkeersveiligheid. De gemeente Maastricht en Projectbureau A2 Maastricht nemen deze signalen serieus en hebben onlangs opdracht gegeven voor een verkeerskundig onderzoek. Kan de Groene Loper van 50 km naar 30 km per uur en zo ja, waar?

meer weten over het verkeersonderzoek »

Schoolplein kernkindcentrum Groene Loper: plek van ontmoeting en beweging

De keuze voor de locatie van het nieuwe kernkindcentrum aan de Groene Loper - de voormalige Theresiaschool - is op een bijzondere manier tot stand gekomen. Bert Jongen, wethouder van onderwijs, jeugdzorg, sport en recreatie, is enthousiast. “We bouwen een kernkindcentrum voor de komende dertig of veertig jaar. Het zal een nieuwe impuls geven aan de Groene Loper met al die bruisende jongeren.”

lees meer »

In gesprek met de architecten van de Groene Loper: Thomas Bedaux

Regelmatig gaan we in gesprek met de architecten van de Groene Loper. Deze keer is dat Thomas Bedaux van Bedaux de Brouwer Architecten. Hij ontwierp de 90 geschakelde, luxe woningen in het zuidelijk deel van de Groene Loper, le Sud. "Gebouwen gaan minimaal tientallen jaren mee. Je moet dus niet iets maken dat nu leuk en hip is, maar dat lang meegaat. Materialen spelen daarin een belangrijke rol. Daarom werken wij graag met baksteen, een materiaal dat mooi oud wordt." 

naar het hele artikel »

“De kracht van de Groene Loper zit in de samenwerking”

De Groene Loper moest nog uitgerold worden, er stonden geen nieuwe huizen en de werkzaamheden aan de tunnel waren volop aan de gang. We gaan jaren terug in de tijd. Het project rond A2 Maastricht is voor velen uniek. Zo ook voor Raymond Veugelers. Hij is al sinds het begin betrokken bij de plannen voor de nieuwbouw. Eerst als ontwikkelaar van Avenue2 en later als algemeen directeur van Laudy Bouw & Ontwikkeling bv. Als er dus iemand over die hele periode kan vertellen, is hij dat wel. 

lees hier zijn verhaal »

Paviljoen Restobar MAMA genomineerd!

Het paviljoen van Restobar MAMA aan de Groene Loper is een van de inzendingen voor Gebouw van het Jaar 2021 van de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus. 

lees meer »
 

Algemene ontwikkelingen Groene Loper: www.mijngroeneloper.nl
Voorbereidingen Avenue2/Ballast Nedam Development eerste nieuwe huizen: 
www.wonenaandegroeneloper.nl
Kenniswebsite A2 Maastricht: 
www.a2maastrichtmodel.nl

 
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex