Maastricht, 12 januari 2022

De eerste foto's van 2022
Van wie is de Groene Loper?  De blik van fotograaf Bert Janssen
Bouwupdate: een kijkje in de wijk Fleur 
Langdurige afsluiting verlengde Dr. Nevenstraat
Een verrassingstas van The English Bookstore

De eerste foto's van 2022

Op nieuwjaarsdag ging fotograaf Aron Nijs op pad en maakte hij enkele mooie sfeerimpressies van hoe de Groene Loper wakker werd in het nieuwe jaar.

bekijk meer foto's »

Van wie is de Groene Loper? 
De blik van fotograaf Bert Janssen

Op en langs de Groene Loper vertellen huidige en nieuwe bewoners elkaar verhalen. Over hoe het was, hoe het is en wat nog komen gaat. Zo dook ook de vraag op: van wie is die Groene Loper eigenlijk? Na stadsfilosoof Govert Derix en Wyckeneer Jan Janssen geeft fotograaf Bert Janssen de komende tijd zijn kijk op deze vraag. 


Met zijn straatfotografie legt hij de geschiedenis-in-wording vast. Juist de tussentijd, de doorkijkjes die na verloop van tijd compleet veranderen, boeien hem.


In de eerste aflevering een blik vanuit de oversteek van de Professor Cobbenhagenstraat met de Groene Loper, gezien vanuit de Voltastraat.

lees Berts verhaal »

Bouwupdate: een kijkje in de wijk Fleur 

Wilt u weten hoe de toekomstige woningen in de wijk Fleur (aan het zuidelijk deel van de Groene Loper) eruit gaan zien? Ballast Nedam Development maakte enkele zogenaamde kleimodellen. Ze missen nog wat kleur en detail, maar geven wel al een aardig beeld. De andere foto's zijn te zien op de Facebookpagina van Wonen aan de Groene Loper.

lees meer over Fleur »

Langdurige afsluiting verlengde Dr. Nevenstraat

De komende twee jaar is de verlengde Dr. Nevenstraat tussen de Sibemaweg en de Groene Loper afgesloten vanwege de (voorbereidende) bouwwerkzaamheden voor de nieuwe appartementen aan het zuidelijk deel van de Groene Loper. Fietsers en wandelaars worden omgeleid via de Adelbert van Scharnlaan. 

bekijk de alternatieve route »

Een verrassingstas van The English Bookstore

The English Bookstore Maastricht in de Frankenstraat, op steenworpafstand van de Groene Loper, stond afgelopen weekend in Dagblad De Limburger met hun nieuwste actie: een verrassingstas. Zo brengen ze tweedehands boeken onder de aandacht. En er komen meer soorten verrassingstassen aan.

verder lezen »
 

Algemene ontwikkelingen Groene Loper: www.mijngroeneloper.nl
Voorbereidingen Avenue2/Ballast Nedam Development eerste nieuwe huizen: 
www.wonenaandegroeneloper.nl
Kenniswebsite A2 Maastricht: 
www.a2maastrichtmodel.nl

 
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex