Maastricht, 9 december 2020

Emoties, hoop en een tunnel
Enquête kernkindcentrum gesloten
Kent u het noordelijke stuk van de Groene Loper al?
Scootmobielroute: D'n Ingelengaank
Kinderfysio aan de Groene Loper

Emoties, hoop en een tunnel

Op de website van Medisch Contact verscheen begin deze maand een bijzondere blog. Anita Kaemingk deelde een verhaal over emoties, hoop en de A2-tunnel. Over emoties door beton en veranderingen voor jezelf en je omgeving. Over de Groene Loper, als stip op de horizon. Dat het project A2 Maastricht zo'n indringende persoonlijke betekenis kan hebben, is meer dan bijzonder.

lees haar verhaal »

Enquête kernkindcentrum gesloten

De omgevingsenquête voor het nieuwe kernkindcentrum is gesloten. Tot 8 december konden huidige en toekomstige ouders/verzorgers en inwoners van het gebied rondom de Groene Loper hun ideeën en wensen laten weten voor de 'beste, meer definitieve locatie' van het kernkindcentrum.

Onafhankelijk onderzoeksbureau Flycatcher gaat de resultaten van de enquête nu verwerken tot een eindrapportage. Het streven is om de resultaten medio januari te kunnen presenteren.

meer weten »

Kent u het noordelijke stuk van de Groene Loper al?

Van Buitengoed Geul en Maas naar het Geusseltpark… Een prachtige route om te wandelen of te fietsen. Van Buitenplaats Vaeshartelt gaat u tussen de statige bomen van de Beukenlaan, via Villa Kanjel zo over de A2 via de Wielerbaan richting het Geusseltpark. Een mooie – grotendeels autovrije – weg om samen of alleen te beleven. 

bekijk het filmpje »

Scootmobielroute: D'n Ingelengaank

Een route over de Groene Loper speciaal voor mensen in een scootmobiel, rolstoel of met een rollator. Dat was het idee dat op een maandagmorgen ontstond op het terras aan diezelfde Groene Loper. De route was zo uitgestippeld, maar bedenkers John Storms en Hub Maas worstelden nog met de uitvoering. Totdat Hart voor de Stad op hun pad kwam.  

verder lezen »

Kinderfysio aan de Groene Loper

Vanuit zijn praktijk kijkt fysiotherapeut Rik Jongen uit op de Klimrex in het Vrijheidspark. Sinds januari huurt hij voor zijn fysiotherapiepraktijk Bronzwaer de tweede verdieping aan het Oranjeplein 97. Rik is niet de enige fysiotherapeut in het gebied. Wat maakt de Groene Loper zo aantrekkelijk?

lees meer »
 

Algemene ontwikkelingen Groene Loper: www.mijngroeneloper.nl
Voorbereidingen Avenue2/Ballast Nedam Development eerste nieuwe huizen: 
www.wonenaandegroeneloper.nl
Kenniswebsite A2 Maastricht: 
www.a2maastrichtmodel.nl

 
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex