Maastricht, 20 januari 2021

Verhalen over 100 jaar Wyckerpoort
Maastricht op derde plek gezondste stad van Nederland
Op pad met de Urban Hotspotter
Boekje over Lourdeskerk voor nieuwe en huidige bewoners

Verhalen over 100 jaar Wyckerpoort

De wijk Wyckerpoort bestond in 2020 100 jaar. Reden genoeg voor het buurtplatform om Paul Bronzwaer te vragen een boek over de geschiedenis van deze buurt op te tekenen. Paul – van huis uit docent Frans, maar al zo’n 30 jaar bovengemiddeld geïnteresseerd in geschiedenis – ging aan de slag. Door corona geen uitbundige presentatie, maar wel een noemenswaardig eindresultaat. 

terug in de tijd »

Maastricht op derde plek gezondste stad van Nederland

Hoe staat het ervoor met de gezondheid in de twintig grootste Nederlandse gemeenten? Hoe draagt de fysieke omgeving in de praktijk bij aan de gezondheid van bewoners? Die vragen stelde advies- en ingenieursorganisatie Arcadis en dat leverde interessante resultaten op. Maastricht staat op de derde plek van gezondste steden van Nederland. Mede dankzij de ondertunneling van de A2.

meer weten »

Op pad met de Urban Hotspotter

Misschien hebt u hem wel eens voorbij zien komen op de Groene Loper. Onderzoeker Bram Oosterbroek op zijn Urban Hotspotter meetfiets. Het is een opvallende verschijning met meetapparatuur achterop en een laptop in het mandje aan het stuur. “Ik onderzoek wat de gezondheidseffecten zijn van de ruimtelijke inrichting.” 

dat legt hij graag even uit »

Boekje over Lourdeskerk voor nieuwe en huidige bewoners

Het begon als een idee van pastoor Mattie Jeukens, een presentje voor de nieuwe bewoners van de Groene Loper. Dit mondde uit in een bijzonder boekje over de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk. Een verzameling verhalen, feiten en wetenswaardigheden over de kerk en haar omgeving. Speciaal voor de nieuwe bewoners, maar ook voor de huidige. Samensteller Ronald Pellemans vertelt er graag over.

lees verder »
 

Algemene ontwikkelingen Groene Loper: www.mijngroeneloper.nl
Voorbereidingen Avenue2/Ballast Nedam Development eerste nieuwe huizen: 
www.wonenaandegroeneloper.nl
Kenniswebsite A2 Maastricht: 
www.a2maastrichtmodel.nl

 
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex