Maastricht, 29 september 2021

Wijksafari & Buurtcafé voor Wyckerpoort-Noord op 9 oktober
De Groene Loper: toen en nu
Van kijken naar grafmachines tot rennen over de Groene Loper
Tour de Dumoulin op 3 oktober
Verhalen vertellen aan de Groene Loper: kom luisteren of vertellen!
Succesvolle Burendag in Vrijheidspark en Stadstuin

Wijksafari & Buurtcafé voor Wyckerpoort-Noord op 9 oktober

Meehelpen bij een onderzoek over bewegen en gezondheid in je eigen buurt. De inwoners van Wyckerpoort-Noord krijgen die kans op zaterdag 9 oktober tijdens een Wijksafari & Buurtcafé van Universiteit Maastricht en Dear Hunter. Na metingen en veldonderzoek zijn nu weer de mensen die elke dag in deze wijk leven aan zet. Deelnemers krijgen een VVV-cadeaubon van €25,-.
doet u mee? »
 

De Groene Loper: toen en nu

Dat er veel is veranderd van de A2 op weg naar de Groene Loper is wel duidelijk. Duizenden auto's maakten ruimte voor bomen, fietsers, nieuwe bewoners en veel activiteit. We bladeren de komende tijd graag eens door de vele verschillen. Hoe was het toen? En hoe ziet het er nu uit? Dit keer een kijkje vanaf de ANWB-flat.

kijkt u met ons mee? »
 

Van kijken naar grafmachines tot rennen over de Groene Loper

Toen Diederik en Floris nog klein waren, stonden ze vaak naar de grote graafmachines te kijken van de tunnelbouw. De A2 verdween onder de grond, de Groene Loper verscheen en bovenop kwamen nieuwe woningen. Binnenkort verhuizen de twee jongens samen met hun ouders, Gertjan en Suzanne, naar een van die huizen.
lees een interview »

Tour de Dumoulin op 3 oktober

Beroepswielrenner Tom Dumoulin is initiator van de Tour de Dumoulin. Hiermee wil hij mensen, en vooral kinderen, kennis laten maken met de wielersport. Zondag 3 oktober staat de tweede editie van dit evenement op de kalender. Dit keer met het Geusseltpark aan de Groene Loper als uitvalsbasis. Het park is de finish van de toertocht, maar ook het decor van een aantal clinics en races. 

bekijk het filmpje op L1 »

Verhalen vertellen aan de Groene Loper: kom luisteren of vertellen!

Verhalen vertellen aan de Groene Loper: het kan weer! Elke eerste en derde woensdag van de maand van 15.00 tot 16.00 uur in het Vrijheidspark bij het Bevrijdingsmonument of het Leeuwenpark achter het Trefcentrum Wittevrouwenveld. Kom luisteren of vertel uw eigen verhaal. 

meer info »

Succesvolle Burendag in Vrijheidspark en Stadstuin

Zaterdag 25 september was het weer Burendag. Zowel in het Vrijheidspark als in Stadstuin Greune Luiper werd dit gezellig gevierd. Voor jong en oud was er genoeg te doen en te eten. Het zonnetje deed de rest. De Stadstuin werd tevens officieel geopend door pastor Mattie en de Engel van Maastricht. Op de Facebookpagina's van Stichting Vrijheidspark Maastricht en Stadstuin Greune Luiper kunt u terugblikken met mooie foto's. 

 

Algemene ontwikkelingen Groene Loper: www.mijngroeneloper.nl
Voorbereidingen Avenue2/Ballast Nedam Development eerste nieuwe huizen: 
www.wonenaandegroeneloper.nl
Kenniswebsite A2 Maastricht: 
www.a2maastrichtmodel.nl

 
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex