Maastricht, 14 april 2021

Buurttuin op voormalig KPN-terrein
Bouw woningen vordert
Gruuts op Mestreech met 'nen Trieko 
Werkzaamheden aan Olympiaweg en Stadionweg

Buurttuin op voormalig KPN-terrein

Jarenlang lag het terrein van het voormalig KPN-gebouw er mistroostig bij, maar sinds kort zijn er concrete plannen voor een tijdelijke invulling van het stuk grond aan de Groene Loper: een buurttuin. Een gezamenlijk initiatief van de buurtnetwerken van Wyckerpoort en Wittevrouwenveld. De grote bakken voor de moestuinen staan inmiddels al.

verder lezen over de groene plannen »

Bouw woningen vordert

Er wordt flink gebouwd op diverse locaties aan de Groene Loper. Ruim 300 duurzame woningen en appartementen zijn in aanbouw. De eerste bewoners van fase 1 hebben inmiddels de sleutel van hun nieuwe woning ontvangen en de komende tijd komen er steeds meer nieuwe bewoners bij.

bekijk de bouwupdate »

Gruuts op Mestreech met 'nen Trieko 

Hoe kunnen we elkaar steunen in deze coronatijd? Die vraag stelde Stephan Mommers, eigenaar van Printwarehouse en Workwearhouse, zich. Om de Maastrichtse horeca te helpen, bedacht hij een speciale actie: de Mestreechter Trieko. Als u deze pullover koopt, steunt u én de horeca én Maastrichtenaren die het niet zo breed hebben. En het is niet zomaar een trui. Stephan heeft van kunstenaar Wil van der Laan namelijk toestemming gekregen om de Ingel vaan Mestreech (die aan de Groene Loper staat) op de pullover te drukken. 

meer over de unieke Mestreechter Trieko »

Werkzaamheden aan Olympiaweg en Stadionweg

In het voor- en najaar gaat Gemeente Maastricht werken aan (een deel van) de Olympiaweg en Stadionweg. De gemeente voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de wegen en riolering, en richt een deel van de Stadionweg in als fietsstraat. Zo zal de verkeersveiligheid verbeteren en het Geusseltpark een nog aangenamere plek worden om te verblijven en recreëren. Als gebruiker van de Groene Loper en de wegen rondom het Geusseltstadion kunt u hinder ervaren van de werkzaamheden. U wordt ter plekke omgeleid.

kijk voor meer info op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar »
 

Algemene ontwikkelingen Groene Loper: www.mijngroeneloper.nl
Voorbereidingen Avenue2/Ballast Nedam Development eerste nieuwe huizen: 
www.wonenaandegroeneloper.nl
Kenniswebsite A2 Maastricht: 
www.a2maastrichtmodel.nl

 
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex