Maastricht, 3 maart 2021

Herinneringen aan Wyckerpoort
Maaiwerk op de Groene Loper
In gesprek met de architecten: Jo Janssen
De lente hangt in de lucht

Herinneringen aan Wyckerpoort
Weet u nog?

Paul Bronzwaer heeft veel mooie herinneringen aan Wyckerpoort, een van de wijken aan de Groene Loper. Als historicus verdiept hij zich regelmatig in de geschiedenis van de straten, huizen en mensen van deze bijzondere buurt. Regelmatig deelt hij deze herinneringen met u, via de Facebookpagina van Mijn Groene Loper. Afgelopen weken dacht hij terug aan de bouw van de Torenflat en aan 'de zeven winkels'.

naar de herinneringen van Paul »

Maaiwerk op de Groene Loper

Blije bijen, bloemen en 'Picasso'

Vorige week zijn delen van de Groene Loper gemaaid. Zo komen de bloemen binnenkort extra tot hun recht. Natuurlijk ook een deel blijven staan voor de insecten.


Tijdens het maaiwerk kwam Ellen Fey voorbij. Ellen loopt dagelijks met haar honden langs de Groene loper en geniet met volle teugen van de kleurige bloemen en de zoemende sprinkhanen. Vaak fotografeert ze de kleurenpracht (zie foto). Haar kinderen noemen haar ‘Picasso in eigen land’. Ze is blij dat de tijdelijke bloemenvelden vol aandacht beheerd worden. En verheugt zich op een bloemrijk voorjaar!

In gesprek met de architecten van de Groene Loper: Jo Janssen

In onze serie 'In gesprek met de architecten van de Groene Loper' is deze keer Jo Janssen aan het woord. Hij heeft als ontwerper, docent en onderzoeker veel nagedacht over wat precies de kwaliteit bepaalt van wonen. Een zoektocht die ook van pas komt bij het ontwerpen van één van de vier gebouwen aan de John F. Kennedysingel, aan het zuidelijk deel van de Groene Loper 

lees het interview met Jo »

De lente hangt in de lucht

De krokussen lieten afgelopen week hun kleurenpracht zien en we trekken er allemaal op uit. Lekker op de fiets, sporten in de Beweegtuin, liggen in het gras of gewoon eventjes op het balkon genieten van het naderende voorjaar.

meer lenteplaatjes »
 

Algemene ontwikkelingen Groene Loper: www.mijngroeneloper.nl
Voorbereidingen Avenue2/Ballast Nedam Development eerste nieuwe huizen: 
www.wonenaandegroeneloper.nl
Kenniswebsite A2 Maastricht: 
www.a2maastrichtmodel.nl

 
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex