Maastricht, 9 november 2022

Blije bijen en kleur voor bezoekers
Klimaathuis aan de Groene Loper geopend
40 buurtgenoten samen aan tafel
Eerste Groene Loper-baby geboren

Blije bijen en kleur voor bezoekers

De biodiversiteit aan de Groene Loper groeit, bloeit én zoemt! Peter Alblas van CNME vertelt in een video hoe jaren geleden al op een stuk braakliggend bouwterrein gezaaid is om te kijken welke planten hier groeien en welke bijen erop afkomen. Dat bleek een groot succes. Zo'n 81 bijensoorten smullen er op los. Inmiddels is er ook tussen de Regentesselaan en Adelbert van Scharnlaan gezaaid en zijn op meerdere plekken bijenhotspots te vinden. 

bekijk de video »

Klimaathuis aan de Groene Loper geopend

Het vroegere Enexis Huis naast de voormalige Theresiaschool is nu het Klimaathuis van gemeente Maastricht. Het huis opende donderdag 27 oktober haar deuren. Bezoekers krijgen er allerlei tips over het verduurzamen van hun woning en het besparen van energie.

meer lezen »

40 buurtgenoten samen aan tafel

Op woensdag 12 oktober was er een bijzonder diner bij Farèn aan de Groene Loper. Stichting Vrijheidspark Maastricht organiseerde er 'Samen aan tafel'. Een initiatief in samenwerking met de buurtnetwerken, het Leger des Heils en Quiet Community Maastricht waarbij ongeveer 40 mensen samen eten. 


De gasten komen kriskras uit de buurten rond de Groene Loper en hebben verschillende achtergronden. Jong, oud, arm, rijk: iedereen zit samen aan lange tafels, leert elkaar kennen en deelt verhalen onder het genot van gerechten uit diverse (eet)culturen uit de buurt. Een mooi initiatief dat volop zorgt voor contact en verbinding.

Eerste Groene Loper-baby geboren

Op 15 augustus werd Evi geboren. De eerste Groene Loper-baby. Inmiddels zijn er al meer 'ooievaars' te vinden in het gebied. Welkom aan alle splinternieuwe bewoners!

 

Algemene ontwikkelingen Groene Loper: www.mijngroeneloper.nl
Voorbereidingen Avenue2/Ballast Nedam Development eerste nieuwe huizen: 
www.wonenaandegroeneloper.nl
Kenniswebsite A2 Maastricht: 
www.a2maastrichtmodel.nl

 
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex