Maastricht, 28 april 2021

Le Sud: een nieuw hoofdstuk in de gebiedsontwikkeling
Brengt de Groene Loper alle wijken in beweging?
Experts betogen voor gebiedsgerichte aanpak, met A2 Maastricht als voorbeeld
Kinderen maken kunst voor de Groene Loper
Dodenherdenking ook dit jaar anders dan anders
Milieuperron Van Oppenstraat weg per 28 april

Le Sud: een nieuw hoofdstuk in de gebiedsontwikkeling

In het noordelijk deel van de Groene Loper is de vastgoedontwikkeling op volle stoom. Aan het zuidelijk deel (bij de John F. Kennedysingel) krijgen de nieuwe woningen en appartementen ook steeds meer vorm. Het gebied dat hier ontstaat heeft de naam le Sud gekregen en bestaat straks uit verschillende appartementengebouwen, een woontoren en een wijk met stadsvilla's. Geïnteresseerden kunnen sinds kort hun interesse kenbaar maken voor de eerste appartementen en woningen.

meer over le Sud »

Brengt de Groene Loper alle wijken in beweging?

Hoe bewegen de omwonenden van de Groene Loper zich? En wat voor effect heeft dat op de buurt? Drie onderzoekers zijn benieuwd wat er allemaal gebeurt aan de uitlopers van de Groene Loper. Daarom gaan Nicole Stappers, onderzoeker aan de Universiteit Maastricht, en Remy Kroese en Marlies Vermeulen van Dear Hunter op hun eigen manier op zoek naar antwoorden. Ze nemen de mensen, de kansen en de vergeten hoekjes onder de loep.

wat komen de onderzoekers zoal tegen? »

Experts betogen voor gebiedsgerichte aanpak, met A2 Maastricht als voorbeeld

Een groep experts betoogt voor een écht integrale aanpak om de schaarse ruimte in Nederland goed te benutten. In een open brief aan de informateur Willink delen de experts wat naar hun idee nodig is om de kwaliteit van de leefruimte in Nederland te borgen. Daarbij noemen ze A2 Maastricht als voorbeeld van een project waarin de gebiedsgerichte aanpak zeer lonend is gebleken. 

lees meer in de Volkskrant »

Kinderen maken kunst voor de Groene Loper

Onlangs brachten kinderen van kunsteducatie Het Brede Spoor een bezoek aan Projectbureau A2 Maastricht. Al jaren zijn ze betrokken bij het project. Vroeger volgden ze de bouw van de tunnel. Nu denken ze bijvoorbeeld na over het nieuwe kernkindcentrum, samen met juf Marijk Greweldinger. Daar maakten ze kunstwerken over, die een mooi plekje hebben gekregen. En met nieuwe inspiratie zijn de kinderen weer richting het atelier van Het Brede Spoor gegaan.

lees verder over het bezoek »

Dodenherdenking ook dit jaar anders dan anders

Samen stilstaan bij vrijheid doen we ook dit jaar weer anders vanwege de coronamaatregelen. We kunnen helaas niet allemaal tegelijk samenkomen bij het Limburgs Bevrijdingsmonument op het Koningsplein om 20.00 uur. Daarom stelt het comité Dodenherdenking Maastricht-Oost belangstellenden in de gelegenheid om hun eigen, persoonlijke bloemenhulde te brengen als eerbetoon aan alle slachtoffers van het geweld in de Tweede Wereldoorlog. 

lees meer over de mogelijkheden »

Milieuperron Van Oppenstraat weg per 28 april

Per 28 april haalt gemeente Maastricht het milieuperron aan de Burgemeester van Oppenstraat weg. Het staat te dicht bij de nieuwe huizen die hier gebouwd worden. Daarom gaat de gemeente op zoek naar een andere locatie in de buurt. Tot die tijd kunnen buurtbewoners hun gescheiden afval kwijt bij de milieuperrons aan de Noormannensingel, op het Old Hickoryplein of aan de Doctor Schaepmanstraat. 

meer informatie »
 

Algemene ontwikkelingen Groene Loper: www.mijngroeneloper.nl
Voorbereidingen Avenue2/Ballast Nedam Development eerste nieuwe huizen: 
www.wonenaandegroeneloper.nl
Kenniswebsite A2 Maastricht: 
www.a2maastrichtmodel.nl

 
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex