Maastricht, 9 juni 2021

Maatregelen voor bouwverkeer Groene Loper (noord)
Genietend aan het werk op de Groene Loper
De Groene Loper als gymzaal voor het Sint-Maartenscollege
Voor een Tientje een Vriendje van de Lourdeskerk

Maatregelen voor bouwverkeer Groene Loper (noord)

Aan de Groene Loper wordt flink gebouwd. Dat zorgt voor veel bouwverkeer. Om omwonenden en gebruikers van de Groene Loper zo min mogelijk tot last te zijn, worden er enkele maatregelen genomen.

kijk hier wat de maatregelen zijn »

Genietend aan het werk op de Groene Loper

“Hee Ger!” Als Ger Paulissen over de Groene Loper wandelt met zijn kar en papierprikker wordt hij regelmatig herkend. “Ook door mensen die ik niet ken”, lacht hij vrolijk. “Die hebben mij dan gezien in een krantje ofzo.” De Maastrichtenaar prikt al 15 jaar elke dag, behalve op woensdag, afval in zijn geliefde Wyckerpoort en zorgt ervoor dat het er weer proper uitziet. 

verder lezen over Ger »

De Groene Loper als gymzaal voor het Sint-Maartenscollege

Met de Groene Loper op steenworp afstand van het Sint-Maartenscollege is het gebied de ideale uitvalsbasis voor docent lichamelijke opvoeding Harry Oomen. Voor een bootcamp bijvoorbeeld of geocaching (waarbij leerlingen een gps-route volgen op weg naar verschillende opdrachten). Harry rijdt geregeld met zijn tuktuk geladen vol materialen richting het nieuwe stukje Maastricht. 

lees een interview »

Voor een Tientje een Vriendje van de Lourdeskerk

Het kerkbestuur van de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk aan de Groene Loper is begonnen met de actie ‘Vriendje voor een Tientje’. Hiermee willen ze het ontbrekende bedrag voor de aanschaf van een nieuwe verwarming in de kerk bij elkaar krijgen. 


De verwarming is namelijk nodig aan vervanging toe. Door corona waren eerder geplande acties helaas niet mogelijk. Daarom nu deze ultieme actie om het laatste bedrag bij elkaar te krijgen. Met 4000 vriendjes heeft de Lourdeskerk het bedrag compleet. 

kijk voor meer info op de website van de kerk »
 

Algemene ontwikkelingen Groene Loper: www.mijngroeneloper.nl
Voorbereidingen Avenue2/Ballast Nedam Development eerste nieuwe huizen: 
www.wonenaandegroeneloper.nl
Kenniswebsite A2 Maastricht: 
www.a2maastrichtmodel.nl

 
Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven Sent by Sendtex